INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Real nu scapă de Pep! » Guardiola va semna un nou contract cu Barcelona

Pep Guardiola va rămîne la Barcelona cel puţin pînă în 2013.
Pep Guardiola va rămîne la Barcelona cel puţin pînă în 2013.

Articol de - Publicat marti, 03 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 02 ianuarie 2012 21:29

Antrenorul catalan, 40 de ani, i-a promis preşedintelui blaugrana, Sandro Rosell, că va rămîne pe Camp Nou pînă în 2013. Cel puţin!

Din vara lui 2008, de cînd Guardiola a fost promovat antrenor la FC Barcelona, Madridul nu a mai cîştigat decît un singur trofeu. În trei ani şi jumătate, clubul blanco s-a bucurat doar în finala Cupei Spaniei, vara trecută. A avut grijă Pep să ia totul! Şi cel mai în vogă tehnician al momentului nu se opreşte. Nu va pleca de la Barca nici acum, cum s-a zvonit.

Pe 6 decembrie, imediat după 4-0 acasă cu BATE Borisov în Ligă, preşedintele Sandro Rosell a coborît la vestiar, însoţit de vicepreşedintele Bartomeu şi de directorul sportiv Zubizarreta. După ce i-a felicitat pe jucători, l-a tras deoparte pe Guardiola. "Pep, ne interesează planurile tale de viitor. Rămîi şi sezonul următor?". Antrenorul a reacţionat spontan: "Stai liniştit, «presi», nu te las descoperit!". Cuvinte interpretate ca o garanţie, ca o promisiune pentru semnarea unui nou contract, valabil în stagiunea 2012-2013, care ar urma să se realizeze în această lună.

Ca o confirmare, Guardiola le-a transmis un mesaj jucătorilor săi pe 31 decembrie, după ultimul antrenament: "Ne vom distra şi în 2012!". Adică, spectacol şi trofee!

Bielsa, din 2013?
Preşedintele Barcei, Sandro Rosell, ar fi ales deja numele antrenorului care să urmeze după fantastica "eră Guardiola". În vara lui 2013, Pep ar părăsi clubul blaugrana ("Ciclul natural al unei campioane durează cinci ani), iar înlocuitorul său ar putea fi argentinianul Marcelo Bielsa. În vîrstă de 56 de ani, actualul tehnician al lui Bilbao are un stil de joc similar cu al lui Guardiola - pornind de la o posesie extraordinară a mingii în linia mediană - şi este respectat de compatriotul său Lionel Messi: "Bielsa îmi place mult. Îl apreciez pentru ce a făcut ca selecţioner, la Argentina şi Chile".

13 trofee a cucerit Pep Guardiola pe banca Barcelonei în 3 ani şi jumătate.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
theo_s
theo_s  •  03 Ianuarie 2012, 02:30

In mod normal, ar trebui sa mai ia doua trofee UEFA Champions League, unul in 2012 si unul in 2013. E clar cea mai buna echipa din istorie, probabil la paritate cu Milan '89-'90. Cine mai bate campii despre Real Madrid e rau intentionat. Sau doar prost. Trebuie sa inregistram cat mai multe meciuri, n-o sa mai vedem poate alti 18 ani ceva atat de frumos.

b0gdan_88
b0gdan_88  •  03 Ianuarie 2012, 01:07

Tiki-taka Barcelonaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează