INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Revolta arbitrilor în Germania! Cei mai importanți ”centrali” își atacă șefii!

Herbert Fandel Foto: Guliver/Getty Images
Herbert Fandel Foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 22 octombrie 2017 11:42

Brych și Graefe le reproșează conducătorilor Herbert Fandel și Hellmut Krug, foști arbitri FIFA, că manipulează promovările, delegările și observatorii.

Tehnologia de linia porții și VAR-ul sunt departe de a fi rezolvat toate problemele arbitrajului. În Germania, doi dintre cei buni "centrali" din Bundesliga, Manuel Graefe, 42 de ani, și Felix Brych (44), au pornit un adevărat război împotriva șefilor. Ei îi acuză pe Herbert Fandel, președintele Comisiei de Arbitri, și pe Hellmut Krug, manager al arbitrilor din primele două divizii, de influențarea delegărilor, a promovărilor dintr-o categorie în alta și de manipularea observatorilor. Și solicită Federației (DFB) nici mai mult, nici mai puțin decât demiterea lor din funcțiile pe care le ocupă.

"Mi s-a cerut să-i scad nota"

"Rebelii" sunt susținuți chiar de către un fost asistent al lui Fandel. Carsten Kadach, astăzi observator, a declarat tabloidului Bild că și asupra lui s-au făcut presiuni: "În octombrie 2016, la un meci Union Berlin - Hannover, i-am dat nota 8,7 «centralului» Robert Hartmann. Dar mâna dreaptă a lui Hellmut Krug, Rainer Werthmann, mi-a cerut să i-o scad la 8,5, ceea ce eu am refuzat". Hartmann fiind unul dintre arbitrii persecutați permanent de cuplul Fandel-Krug.

Pe linie moartă

Reacția învinuiților? Tăcere. Reacția Federației? Deocamdată, DFB a preferat să-i treacă pe Graefe și Brych pe linie moartă. La etapa din week-end, amândoi au fost delegați în studio, ca asistenți-video. Primul la Hamburg - Bayern, celălalt la Freiburg - Hertha.

5.000 €primește un arbitru în Bundesliga pentru un meci condus la centru

"Fandel și Krug fac delegările după bunul plac. Pe preferințe, nu au la bază performanța. Există presiuni de tot felul, iar Babak Rafati, unul dintre foștii noștri colegi, a cedat psihic și a vrut să se sinucidă"
Manuel Graefe, arbitru FIFA

Pianistul Fandel a fost și-n România

De meserie pianist, director al unei școli de muzică, Herbert Fandel (53 de ani) ne-a arbitrat de două ori. În preliminariile CM 2002, naționala a pierdut cu el la centru meciul de acasă contra Italiei (0-2). Iar în grupele Ligii 2007-2008, Steaua a fost învinsă la București de FC Sevilla, tot cu 2-0. Fandel are în palmares o finală de Cupa UEFA (2006), una de Ligă (2007) și prezența la Euro 2008 (3 meciuri arbitrate). Hellmut Krug, la rându-i, a arbitrat finala Ligii 1998 și a fost la două turnee finale: CM 1994 și CE 1996.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează