INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COPA AMERICA

Revoltă în Argentina după eliminarea în sferturi » ”Vrem altă naţională”!

Tevez a ratat penalty-ul care a dus la eliminarea Argentinei
Tevez a ratat penalty-ul care a dus la eliminarea Argentinei

Articol de - Publicat luni, 18 iulie 2011 00:00 / Actualizat luni, 18 iulie 2011 00:01

Presa cere înlocuirea jucătorilor care au dezamăgit cu Uruguay: ”Vin la naţională plictisiţi şi cu gîndul la transferuri. E timpul pentru tineri flămînzi de victorii!”.


Dacă ar fi după mass-media argentiniană, Messi, Tevez şi colegii au bifat sîmbătă, în "sfertul" cu Uruguay de la Copa America (1-1 d.p., 4-5 la penalty-uri), ultimul meci în tricoul reprezentativei. Eliminarea din competiţie e văzută drept un "fiasco naţional" de către cele mai importante cotidiene din ţară, Clarin, Ole şi La Nacion, care mătură pe jos cu actualii internaţionali şi cer feţe noi la lot.
"Fără suflet, fără defensivă, fără o idee tactică. Am avut superioritate numerică timp de 48 de minute şi n-am ştiut ce să facem cu ea. Ajunge cu improvizaţiile! Se impune o reconstrucţie din temelii a naţionalei", a tunat Ole.

Fernando Niembro, unul dintre cei mai respectaţi comentatori TV din Argentina, e de aceeaşi părere: "Actualii jucători, fie că evoluează la Real sau la Barcelona, sînt obosiţi şi plictisiţi. Vin la lot fiindcă vor să petreacă mai mult timp cu familiile, nu să joace pentru ţara lor. E timpul să luăm o pauză de aceşti muchachos. Să-i înlocuim cu băieţi talentaţi şi flămînzi de victorii".

Clarin are şi o altă explicaţie a faptului că vedetele au dezamăgit: "Tevez, Aguero, Banega, Garay şi Pastore au situaţii incerte la cluburi. Cum să dea ei satisfacţie la Copa din moment ce picioarele le sînt aici, iar capul la mercato-ul european? Aşa nu se mai poate!".


18 ani sînt de la ultimul triumf al Argentinei la Copa America (1993)

"Să vină Maradona"!
Actualul selecţioner, Sergio Batista, ar vrea să continue: "Am spus mereu că obiectivul cel mai important e Mondialul 2014". "Dar o Copa America în ţara ta nu e importantă?", îl contrează Ole, care a făcut un sondaj printre suporteri. Rezultatul: 86 la sută din peste 2.000 de participanţi sînt împotriva rămînerii lui şi-l vor înapoi pe Maradona!

ARGENTINA - URUGUAY 1-1, 4-5 pen.
(Higuain 18 - D. Perez 5)
Lovituri de departajare. Au transformat: Messi, Burdisso, Pastore, Higuain - Forlan, Suarez, Scotti, Gargano, M. Caceres. A ratat: Tevez
ARGENTINA: Romero - Zabaleta, Burdisso, G. Milito, J. Zanetti - Gago (97 Biglia), Mascherano, Di Maria (75 Pastore) - Messi, Higuain, Aguero (84 Tevez). Antr. S. Batista
URUGUAY: Muslera - M. Pereira, Lugano, Victorino, (20 Scotti), M. Caceres - A. Gonzalez, D. Perez, Arevalo Rios (111 Eguren), A. Pereira (111 Gargano) - Forlan, Suarez. Antr. O. Tabarez
A arbitrat Carlos Amarilla (Paraguay)
Eliminaţi: Mascherano (87) - D. Perez (39)

PROGRAMUL SEMIFINALELOR
Data Ora Meciul
20 iulie 03:45 Peru - Uruguay
21 iulie 03:45 Brazilia/Paraguay - Chile/Venezuela*
*Semifinalistele s-au decis azi noapte.

COLUMBIA - PERU 0-2 prel.
Ghinionistul Dayro Moreno
Primele goluri încasate la Copa America i-au fost fatale Columbiei în "sfertul" cu Peru (0-2). Ambele au venit în prelungiri, marcate de Lobaton (102) şi de Vargas (111), şi-au pecetluit soarta unei confruntări în care învinsa "merita mai mult", după cum a remarcat cotidianul Ole. Columbienii au nimerit de două ori barele porţii lui Fernandez, prin Dayro Moreno şi Guarin. Ex-stelistul a obţinut şi un penalty (66), irosit însă de Radamel Falcao, golgeterul lui FC Porto în Europa League. Încurajată de fani pătimaşi (foto), Peru e la prima semifinală de Copa din 1997 încoace.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
submarina
submarina  •  18 Iulie 2011, 16:10

Sincer sa fiu, m-am asteptat ca Brazilia sa paraseasca competitia inainte de vreme , dar nu de la Argentina! La moment Brazilia nu are nici jucatori nici antrenor, Argentina lot are insa nu are antrenor...e greu sa motivezi asa jucatori precum Messi, Tevez care au contracte de milioane in Europa, sa joace la un nivel inalt dupa un sezon greu petrecut acolo, mai ales ca toti coechipierii lor sunt in concediu. Ma gandesc, cand Messi va triumfa si pentru nationala tarii sale, Maradona a cucerit Cupa Mondiala la varsta de 26 de ani (poate gresesc), va veni si ziua lui poate...

dan
dan  •  18 Iulie 2011, 10:38

Totusi, Argentina a avut ocazii cat pentru 3 meciuri in aceasta partida. E cam ciudat sa-i banuiesti ca nu s-au daruit. Pur si simplu a fost o zi din aceea in care mingea nu a vrut sa intre in poarta.

flafy
flafy  •  18 Iulie 2011, 10:18

antrenorul e de vina ca nu stie sa-i motiveze...ca daca ar stii nu ar mai fii asa plictisiti in teren dar in momentul de fata nici Argentina si nici Brazilia nu au antrenor...Brazilia oricum i-a bataie de la Paraguay

Vezi toate comentariile (8)
Comentează