INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

REZUMAT VIDEO Roma - Lazio 1-0! Victorie în stil italian pentru gazde în „Derby della Capitale”

AS Roma - Lazio / Foto: Getty Images
AS Roma - Lazio / Foto: Getty Images

Articol de , - Publicat sambata, 06 aprilie 2024 20:15 / Actualizat sambata, 06 aprilie 2024 23:44

AS RomaLazio, „Derby della Capitale” din etapa a 31-a din Serie A, s-a terminat cu victoria gazdelor, scor 1-0.

Unicul gol din duelul orgoliilor al capitalei Italiei a fost marcat de către Gianluca Mancini, în minutul 42, care a reluat în forță cu capul o centrare venită din corner de la Paulo Dybala.

Vezi aici rezumatul video AS Roma – Lazio 1-0

El Shaarawy, în minutul 55, a fost aproape să le diminueze emoțiile gazdelor, însă execuția sa s-a oprit în bară. AS Roma a tremurat serios în minutul 63, când golul lui Kamada de la Lazio a fost anulat pe motiv de ofsaid.

Meciul s-a terminat cu victoria celor de la AS Roma în fața lui Lazio, cu un 1-0 tipic italienesc.

În urma acestui rezultat, AS Roma adună 55 de puncte și ocupă locul 5, în Serie A, ce duce în grupele Europa League. Lazio rămâne cu 46 de puncte, în afara pozițiilor ce asigură prezența în cupele europene.

Roma - Lazio 1-0

Roma - Lazio, echipele de start:

  • Min. 63: Lazio a marcat prin Kamada, însă reușita a fost anulată pe motiv de ofsaid.
  • Min. 55: AS Roma este aproape să își dubleze avantajul! Execuția lui El Shaarawy lovește bara porții apărate de Mandas.
  • Min. 42: GOL AS Roma! Mancini deschide scorul printr-o lovitură de cap din careu, în urma unui corner executat de Dybala.

AS Roma (4-3-3): Svilar - Celik, Mancini, Llorente, Angeliono - Cristante, Paredes, Pellegrini - Dybala, Lukaku, El Shaarawy

Antrenor: Daniele De Rossi

Lazio (3-4-3): Mandas - Gila, Romagnoli, Casale - Felipe Anderson, Guendouzi, Vecino, Marusic - Kamada, Immobile, Isaksen

Antrenor: Igor Tudor

Tensiune între suporteri înainte de Derby della Capitale

În dimineața Derby-ului della Capitale au avut loc incidente între suporterii celor două echipe. Aproximativ 200 de suporteri de la Lazio au atacat un grup de circa 100 de susținători ai celor de la AS Roma. Un fan a fost arestat de poliția din Roma în urma incidentelor produse.

Clasamentul în timp real din Serie A

AS Roma și Lazio, rivalele din același oraș, se întâlnesc astăzi într-un nou episod ce se anunță spectaculos din Derby della Capitale. Partida a început de la 19:00 și este liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Orange Sport 2, Prima Sport 2 și Digi Sport 4.

Derby-ul contează pentru etapa #31 din Serie A și va avea loc pe Stadio Olimpico. Este confruntarea cu numărul 184 dintre cele două rivale în toate competițiile.

Primul meci oficial dintre cele două echipe a avut loc în 1929. Ambele formații au făcut până acum un sezon sub așteptări în Serie A. Roma, pregătită de Daniele De Rossi (40 de ani) este pe locul 5, cu 52 de puncte după 30 de etape, la 5 de Bologna, ocupanta ultimului loc ce asigură prezența în grupele UEFA Champions League.

De cealaltă parte, formația pregătită de Igor Tudor (45 de ani) este abia pe 7, cu 46 de puncte. Roma a remizat etapa trecută pe terenul lui Lecce, scor 0-0. În schimb, Lazio a învins-o pe Juventus în campionat, scor 1-0, însă a cedat 3 zile mai târziu în fața „Bătrânei Doamne” în Cupa Italiei, scor 0-2.

Roma se poate lăuda totuși cu faptul că este implicată într-o competiție europeană. Trupa lui De Rossi va juca împotriva lui AC Milan în „sferturile” Europa League. Prima manșă va avea loc pe 11 aprilie, pe terenul Romei, iar returul 7 zile mai târziu.

În ultimul meci direct dintre cele două echipe, Lazio s-a impus, scor 1-0. Partida a avut loc pe 10 ianuarie, în „sferturile” Cupei Italiei. În campionat, cele două echipe au remizat în tur, scor 0-0.

Este primul derby cu Lazio pentru De Rossi, antrenorul care l-a înlocuit pe Mourinho la Roma: „Nu avem un trecut pozitiv în derby-urile recente. Am jucat foarte multe, îmi amintesc cu plăcere faptul că am suferit în primii ani, intram pe teren tensionat, apoi am început să joc, de bine, de rău, primele nu prea le-am jucat bine”, a precizat De Rossi, la conferința de presă premergătoare partidei.

Match Quiz FCSB - Universitatea Craiova

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul FCSB - Universitatea Craiova și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri:

Premieră negativă, aseară, pentru George Pușcaș. Răbdarea antrenorului s-a terminat!
STRANIERI
Premieră negativă, aseară, pentru George Pușcaș. Răbdarea antrenorului s-a terminat!
„Rămâi și în sezonul viitor?” » Cel mai dorit antrenor din Superliga dezvăluie negocieri „la sânge”: „Nu pot să te aștept pe tine”
TRATATIVE
„Rămâi și în sezonul viitor?” » Cel mai dorit antrenor din Superliga dezvăluie negocieri „la sânge”: „Nu pot să te aștept pe tine”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  06 Aprilie 2024, 19:01

Forza Lazio!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează