INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Ruud Gullit îl preferă pe Diego pe locul 1: ”Maradona a fost cel mai bun. Pentru geniu și generozitate”

Ruud Gullit, 54 de ani, fost antrenor și acum comentator TV, în duel cu Maradona, într-un Milan - Napoli din sezonul 1987-'88
Ruud Gullit, 54 de ani, fost antrenor și acum comentator TV, în duel cu Maradona, într-un Milan - Napoli din sezonul 1987-'88

Articol de - Publicat sambata, 21 ianuarie 2017 00:00

Ruud Gullit îl preferă pe Diego lui Messi și lui Ronaldo. ”Ei pot să dribleze, Maradona nu. Trebuia să treacă prin forță de adversari”, a declarat ”Laleaua neagră” în La Repubblica.

Cine este cel mai bun din lume: Messi sau Ronaldo? Pentru Ruud Gullit numărul 1 se numește Maradona. "Laleaua neagră" și-a argumentat preferința în interviul acordat în La Repubblica, în care reia pasaje picante din cartea sa "Nu te uita la minge. Ce înseamnă fotbalul cu-adevărat".

"Îl opreai doar dacă-i rupeai piciorul"

"Toți ne întrebam cum să-l oprim pe Maradona. El a fost și e cel mai mare. Mulți spun că Pele, însă pe brazilian l-am văzut la TV, cu Diego am jucat. Messi, Ronaldo? Ei pot dribla, Diego nu. Trebuia să treacă prin forță de adversar. Altfel i-ar fi rupt piciorul, ca măcelarul Goikoetxea, ce i-a fracturat glezna".

"Ultimele zale minunate dintr-un lanț montat"

Olandezul punctează și cu ce-i depășește Maradona pe Messi și Ronaldo: "Prin geniu și generozitate. Atunci atacanții nu erau protejați de regulament. Arbitrul fluiera fault numai dacă erai trântit la pământ. Astăzi, din fericire, situația s-a schimbat. Leo și Cristiano au o echipă care muncește pentru ei. Sunt doar ultimele zale minunate într-un lanț montat. Diego era singur însă, pradă în calea fundașilor. Și dacă-l dădeai jos, puteai primi crucea de merit".

"Când jucam eu, fundașii aveau mereu mâna pe tine, te simțeau, nu pierdeau contactul. Unicul bun acum e Chiellini, deloc nu se lasă păcălit"
Ruud Gullit, fost atacant olandez

"Uitați-vă unde și la cine se duce centrarea, nu la minge. Acolo e pericolul. Mingea e ca urma avionului pe cer, dar avionul se mișcă între timp"
Ruud Gullit, fost atacant olandez

"Nu îi suport pe cei care te zăpăcesc cu cifre și date. Spun că jucătorul X aleargă 12 kilometri. Ce-i măgar? Mai bine să se ducă la maraton"
Ruud Gullit, fost atacant olandez

"Aveam codițele acelea și arătam ca o oaie, pentru că asta îmi ajuta la imagine. Personalitatea nu vine însă de la felul cum îți aranjezi părul"
Ruud Gullit, fost atacant olandez

12trofee a luat Gullit cu AC Milan (1987-1993), pentru care a dat 46 de goluri în 155 de jocuri

66de selecții și 17 goluri are olandezul în "naționala" Olandei, cu care a câștigat Euro în 1988

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (4)
valentinn10
valentinn10  •  21 Ianuarie 2017, 12:12

Pentru ingeniozitate si seriozitate , MARADONA , la fel a fost in Romania ,LITA ION DUMITRU .

gigelos
gigelos  •  21 Ianuarie 2017, 11:15

E incorect sa-l pui pe Maradona in aceste clasamente , nu e pamantean , cum sa-l compari pe Messi cu Maradona ? Pe Christiano ? Christiano nu rezista nici in fata adevaratului Ronaldo , grasutul ...

rapid_visiniu
rapid_visiniu  •  21 Ianuarie 2017, 10:53

Fiecare a fost bun la timpul sau...si sunt multi!Ne-au bucurat inimile si le multumim pentru asta!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează