INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER UNITED

Să-l cunoaştem pe David Moyes » Interviu amplu cu noul manager de la Manchester United! Cum a decurs prima întîlnire cu Gascoigne, Ginola şi Duncan Ferguson

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 14 mai 2013 00:00 / Actualizat marti, 14 mai 2013 22:01

Noul manager al lui Manchester United, David Moyes, a oferit un interviu amplu pentru Daily Mail, în care a povestit detalii despre prima sa zi ca antrenor al lui Everton, însă nu a ocolit nici întrebările despre Wayne Rooney, jucător pe care l-a dat în judecată în urmă cu mai mulţi ani pentru afirmaţii calomnioase publicate în cartea sa autobiografică.

Despre prima zi ca manager al lui Everton

Noul manager al lui Manchester United, David Moyes, a oferit un interviu amplu pentru Daily Mail, în care a povestit detalii despre prima sa zi ca antrenor al lui Everton, însă nu a ocolit nici întrebările despre Wayne Rooney, jucător pe care l-a dat în judecată în urmă cu mai mulţi ani pentru afirmaţii calomnioase publicate în cartea sa autobiografică.

Despre prima zi ca manager al lui Everton

"Am învăţat multe lucruri acolo. Cînd mă îndreptam pentru prima oară către vestiar, chiar mă gîndeam ce o să fac. Cînd ştii că acolo te aşteaptă jucători precum Paul Gascoigne, Duncan Ferguson sau David Ginola, aşa cum s-a întîmplat în 2002, cînd am preluat Everton, nici nu ştii ce să le spui. Ei probabil nici nu ştiau cine sînt. A fost greu, am muncit mult, însă mereu am fost sprijinit de jucători excelenţi".

Despre Wayne Rooney la Everton

"Cînd l-am văzut pe Wayne la Everton mi-am dat seama că este un talent remarcabil şi poate deveni un jucător bun. L-am tot urmărit şi am rămas uimit. Mă uitam la el ce făcea la antrenamente şi nu înţelegeam. Era peste tot. Se putea spune că este fotbalist deşi avea doar 16 ani.

Îmi amintesc că el pleca de la antrenamentele echipei şi cînd se ducea acasă ieşea cu prietenii şi juca pe stradă. Wayne este unul dintre fotbaliştii străzii. Unul dintre cei care stăteau ore în şir şi loveau cu mingea în perete sau se juca alături de prieteni. Din păcate acest fenomen se întîmplă tot mai rar.

Despre situaţia actuală a lui Rooney

"Nu mă uit la toate meciurile lui United. Am avut şi eu propriul loc de muncă. Eu mă uitam la meciurile internaţionale şi pot spune despre Rooney că este unul dintre cei mai mari jucători din lume.

Dacă eşti englez, poţi spune că este chiar cel mai mare. Dacă eşti scoţian, aşa cum sînt eu, nu poţi spune decît 'Oh, nu!'. Per total este un jucător genial. Pînă acum a avut o carieră impresionantă".

Despre tradiţia academiei de fotbal de la Manchester United

"United s-a bazat mereu pe jucători tineri, iar prioritatea mea a fost mereu aceea de a promova astfel de jucători. Aceasta este cea mai bună soluţie pentru un club. Trebuie să căutăm cei mai buni tineri ai Angliei şi să găsim cele mai bune soluţii. Scopul meu acesta este.

Îmi place foarte mult modelul din fotbalul spaniol, unde o echipă "B" este angrenată într-o divizie inferioară. Oare putem implementa asta şi aici? Am vrut să fac asta la Everton, am cerut un loc bun, iar cei de la FA mi-au spus că am un loc în divizia a 27-a sau ceva de genul ăsta"

Despre concedierea lui Roberto Mancini

"Este greu de spus de ce s-a ajuns aici. Nu ştiu. Nu am fost în interiorul clubului. Dar dacă mă uit în urmă, totuşi a cîştigat un titlu şi o Cupă, a fost în finala FA Cup şi va termina pe 2 acest sezon. Nu este deloc rău şi este păcat pentru că s-a întîmplat asta".

Despre cei mai talentaţi jucători pe care i-a antrenat

"Thomas Gravesen a fost un jucător excelent. A ajuns şi la Real Madrid. La fel, Wayne Rooney este un fotbalist incredibil. La Everton nu înîlneşti aşa uşor individualităţi. Acolo spiritul de echipă este mult mai important, însă trebuie şi puţină calitate. Tim Cahil a fost şi el un jucător important pe care l-am avut".

Despre perioada petrecută la Everton

"De-a lungul ultimilor ani am terminat deasupra marii rivale, Liverpool, ceea ce înseamnă foarte mult. Există puţini manageri care se pot lăuda cu acest lucru. Vreau să le mulţumesc tuturor celor de acolo, suporterilor pentru că au fost la cel mai înalt nivel mereu.

Atmosfera a fost incredibilă. Sincer, nu mă aşteptam. Mai am un meci pe banca lui Everton, dacă reuşim să cîştigăm, vom depăşi recordul de puncte de cînd eu sînt manager acolo. Cine ştie, poate cîndva mă întorc la Everton".

Despre arbitrajul din Premier League

"Este foarte greu să faci asta. Dacă mă întrebaţi pe mine, cred că a fost un an greu pentru aribtri. Nu au avut un sezon tocmai bun. Cred că tehnologia de pe linia porţii va ajuta, dar numai într-o mică măsură.

Toţi încearcă să îşi facă treaba corect, onest şi cu integritate. Au existat la fel de multe controale asupra lor, aşa cum se întîmplă şi la jucători".

Despre fair-play-ul financiar

"Toţi încă mai încercăm să ne împăcăm cu asta. Acum se poate folosi o cantitate mică de bani de la bani pentru salarii. Se pune accent pe marketing, pe vînzarea de bilete şi tot felul de lucruri de genul ăsta.

Dacă eşti un club bun la asta, fair-play-ul financiar te va ajuta. Dacă eşti club mic, cu audienţe scăzute la meciuri, atunci asta te va afecta. I-ar putea face mai bogaţi pe cei bogaţi şi mai săraci pe cei săraci".

Despre introducerea echipelor din Scoţia în Premier League

"Fotbalul din Scoţia este acum plin de jucători tineri şi nu arată deloc bine. Dar sper ca atunci cînd aceştia se vor dezvolta, totul să se lumineze. Aş vrea să văd Celtic şi Rangers în Premier League.

Pot spune că nu va mai dura mult pînă cînd probabil vom vedea asta. Ambele cluburi ar aduce un plus în fotbalul englez, plus că au nişte stadioane superbe"

Despre finala UEFA Champions League

"În urmă cu doar cîţiva ani în finala de la Moscova erau două echipe din Anglia, Manchester şi Chelsea, şi toată lumea învăţa limba engleză. Totul se schimbă destul de repede.

Nemţii au avut cele mai bune echipe în acest an. Echipa lor naţională este minunată şi produc mereu tineri foarte buni. Stadioanele din Germania sînt senzaţionale.

Preţurile biletelor acolo sînt mici, aşa că oamenii vin mult mai mulţi la meciuri. Avem multe de învăţat de acolo, însă nu trebuie să uităm de echipele britanice. Sînt în continuare puternice, chiar dacă acest an este al nemţilor".

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
imperator
imperator  •  15 Mai 2013, 00:49
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Cât mai costă litrul de vin la Cîmpina ?

raduflore
raduflore  •  15 Mai 2013, 00:11

Site-ul www.MotoBrands.Ro s-a redeschis cu un nou design si cu cele mai bune produse moto pentru voi. Va vom intampina cu peste 600 de produse dintre care peste 250 de promotii la casti, manusi, combinezoane, ghete si geci. Va asteptam.

raul1985
raul1985  •  15 Mai 2013, 00:03

pentru mine fotbalul a avut 2 MANAGERI si foarte multi super-antrenori. Ferguson si Wenger sunt singurii care au trecut la nivelul maxim in antrenorat (parerea mea). ca sa ajungi la acest nivel trebuie sa ai continuitate la club. cati fotbalisti au descoperit oamenii astia, nu descoperit ultimii 5 antrenori de la cele mai bune 10 echipe din lume la un loc (antrenori de la Barca, Real, Milan, Juve, Inter, Bayer etc). ca fan al Realului, as vrea sa vina Wanger in locul lui Mou. Arsenal face spectacol de cand ma uit eu la fotbal chiar daca au 10-0, chiar daca sunt condusi cu 10. in incheiere RESPECT SIR A.F.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează