INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ISRAEL

Scandalul israelianului pus după gratii în Turcia continuă » Jucătorul nu mai poate evolua nicăieri! Avocații duc cazul la FIFA

Mesajul arătat la cameră de Sagiv Yehezkel // Foto: X
Mesajul arătat la cameră de Sagiv Yehezkel // Foto: X

Articol de - Publicat miercuri, 17 ianuarie 2024 18:29 / Actualizat miercuri, 17 ianuarie 2024 19:22

Sagiv Yehezkel (28 de ani) s-a întors în Israel după ce a fost forțat să plece din Turcia pentru că și-a susținut compatrioții în războiul anti-Hamas, dar situația sa e în aer. 

Deocamdată, Antalyspor nu i-a reziliat contractul. Dacă o va face, el nu ar mai putea juca decât la Hapoel Beer Sheva (alături de Antonio Sefer), unde a evoluat la începutul sezonului, dar Hapoel nu-i poate plăti salariul de la Antalyspor. # Avocații săi duc cazul la FIFA: luptă împotriva Antalyei și cer o excepție de la regulă, pentru ca Yehezkel să poată semna cu al treilea club în această stagiune.

Reportaj GSP la stadionul de vis în care joacă Radu Drăgușin » Propulsați în altă dimensiune! + Pas cu pas: tot ce face Drăgușin în ziua meciului în noua lui casă de 1,2 miliarde
TOTTENHAM
Reportaj GSP la stadionul de vis în care joacă Radu Drăgușin » Propulsați în altă dimensiune! + Pas cu pas: tot ce face Drăgușin în ziua meciului în noua lui casă de 1,2 miliarde

Pe 14 ianuarie, israelianul Sagiv Yehezkel (28 de ani) a înscris al 6-lea său gol în campionatul turc pentru Antalyaspor, la 1-1 cu Trabzonspor, și a sărbătorit reușita arătându-și bandajul de la încheietura mâinii stângi, pe care scria „100 de zile, 7.10". Mesaj dedicat celor 136 de compatrioți luați ostatici de gruparea teroristă Hamas după atacul din 7 octombrie 2023.

Sagiv Yehezkel: „Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu"

Arestat de poliția turcă, apoi forțat să părăsească Turcia, atacantul s-a întors în Israel. Iar marți seară a asistat la meciul fostei lui echipe (Hapoel Beer Sheva, 2-0 cu Hapoel Petah Tikva).

A fost primit ca un erou național pe stadionul din Beer Sheva. „Sunt fericit că m-am întors acasă. Le mulțumesc din suflet celor care m-au ajutat. Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu. Israel e casa mea și țara cea mai bună din lume", a declarat Yehezkel presei locale.

Avocații lui Sagiv Yehezkel se luptă pentru drepturile lui la FIFA

Deocamdată, situația lui e în aer. Patroana lui Hapoel, Alona Barkat, ar vrea să-l readucă la Beer Sheva, fie coleg cu Antonio Sefer, totuși, jucătorul a explicat că mai are contract cu Antalyaspor, nu a fost reziliat. Avocații se luptă pentru drepturile sale, motivând că nu el a părăsit clubul, ci a fost obligat să plece, și că a fost umilit, anchetat și ținut în custodia poliției doar pentru că a vrut să-și arate solidaritatea față de compatrioți.

Șansele ca Yehezkel să revină la Hapoel sunt foarte mici. Dacă va fi concediat până la urmă în Turcia, nu ar putea juca decât la Beer Sheva, pentru care a evoluat deja în acest sezon. Nu are voie să semneze cu al treilea club într-o stagiune.

Cer excepție pentru Sagiv Yehezkel: să joace la 3 echipe într-un an!

De ce e redusă posibilitatea întoarcerii la Hapoel? Nu poate primi același salariu. În Israel câștiga 250.000 de dolari, în timp ce în Antalya lua 450.000 de euro (deși nu a încasat niciun ban în ultimele trei luni). Și Barkat nu i-ar plăti suma cu care era recompensat în Turcia. Antrenorul lui Hapoel, Elyaniv Barda, îl dorește în formația sa: „Dacă Yehezkel revine, vom fi fericiți, îl vom primi cu brațele deschise. Dar îi vom respecta decizia".

Avocații lui Yehezkel duc dosarul la FIFA. Într-o situație extremă ca aceasta, cer să se facă excepție și să i se permită internaționalului să joace la a treia echipă în actualul sezon. Maccabi Tel Aviv așteaptă la cotitură: a discutat deja cu agenții jucătorului, sperând să reușească într-un final transferul său.

Eden Kartsev, alt israelian forțat să plece din Turcia, e atras de Maccabi

Un alt jucător israelian cu probleme similare în Turcia, Eden Kartsev (23 de ani, Bașakșehir) speră să se întoarcă și el în Israel în câteva zile.

A fost reținut de poliția din Istanbul pentru că și-a susținut compatrioții în războiul anti-Hamas. Deocamdată, mijlocașul și iubita lui dorm la centrul sportiv al echipei, unde nu sunt în siguranță, după ce fanii l-au amenințat.

Conducerea lui Bașakșehir l-a anunțat că va fi împrumutat sau vândut la alt club. Maccabi Tel Aviv se interesează de el. Avantajul lui Kartsev e că a jucat doar pentru Bașakșehir în actuala stagiune.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Turcii anunță: transferul lui Deian Sorescu la Gaziantep a fost amânat! » Va fi prezentat joi la echipa lui Șumudică!
STRANIERI
Turcii anunță: transferul lui Deian Sorescu la Gaziantep a fost amânat! » Va fi prezentat joi la echipa lui Șumudică!
Conflict de analiză la Alaves cu Ianis la mijloc » Ziariștii basci îl contrazic pe antrenor: „Realitatea e că Hagi arată prea puțin”
STRANIERI
Conflict de analiză la Alaves cu Ianis la mijloc » Ziariștii basci îl contrazic pe antrenor: „Realitatea e că Hagi arată prea puțin”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează