INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFER

Salariu cât China » Lucescu l-a pierdut pe Witsel: mijlocașul a cedat în fața milioanelor din Asia

Adus în 2012 cu 40 de milioane euro, Witsel a dat 22 de goluri în 180 de meciuri la Zenit
Adus în 2012 cu 40 de milioane euro, Witsel a dat 22 de goluri în 180 de meciuri la Zenit

Articol de - Publicat miercuri, 04 ianuarie 2017 00:00

Mircea Lucescu l-a pierdut pe Witsel, care nu a mai ajuns la Juve, ci la Tianjin Quanjian. Nou-promovata l-a convins pe belgian cu un contract imens: 80 de milioane euro pe 4 ani.

După ce-a acceptat să fie curtat 6 luni de Juventus, Witsel i-a lăsat pe italieni cu ochii în soare în plină iarnă. Dar și pe Mircea Lucescu mai devreme cu o jumătate de an, cât mai avea Axel din contractul cu Zenit.

Belgianul, blocat de Il Luce să nu plece în Serie A în august, în chiar ultimele minute din mercato, a cedat marii tentații chineze și a semnat până în 2021 cu Tianjin Quanjian.

Nou-promovata în Super League, antrenată de Fabio Cannavaro, l-a convins cu 18 milioane de euro salariu plus 2 milioane bonus în fiecare sezon. În total, mijlocașul de 28 de ani va încasa 80 de milioane! Cu mult peste cât îi putea oferi Juventus, 5 milioane anual.

De altfel, bianconerii nu au putut concura cu Tianjin nici la prețul de transfer, oprindu-se la 6 milioane, în timp ce chinezii au supralicitat la 20 de milioane, depășind chiar și suma propusă în vară de campioana Italiei.

Se acoperă cu Mertens?

Lucescu l-ar înlocui pe Witsel cu un belgian, reinvestind banii din China. Potrivit ItaSportPress, Zenit ar fi pus ochii pe Dries Mertens, extrema care a marcat 11 goluri pentru Napoli în acest campionat, devenind golgeterul trupei lui Sarri în absența lui Milik. Patronul De Laurentiis vrea să-l blindeze pe Mertens, oferindu-i prelungirea acordului plus un consistent bonus salarial.

Morata vrea înapoi la Juve!

Nici n-a plecat bine la Real, care l-a răscumpărat în vară cu 30 de milioane euro, că Morata se gândește la o revenire la Juventus. Corriere dello Sport a scris ieri că atacantul spaniol de 24 de ani este nemulțumit că nu s-a impus la Madrid. Numai că Zidane nu pare dispus să-i dea drumul: "E fericit aici și eu îl văd foarte implicat în proiect. Real e casa lui și Alvaro nu ne va părăsi".

"A fost o alegere foarte grea, însă oferta din China era de nerefuzat. Voi fi suporterul lui Juventus și, cine știe?, poate că în viitor drumurile noastre se vor întâlni până la urmă"
Axel Witsel, mijlocaș belgian

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează