INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CONFLICT

Şase ţări arabe au făcut un memoriu la FIFA în legătură cu CM din Qatar » Ce au cerut acestea şi cu ce ameninţă

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Socaciu NarcisJURNALISPORT - Publicat duminica, 16 iulie 2017 18:32

Şase ţări care au rupt relaţiile diplomatice cu Qatar luna trecută au cerut FIFA să anuleze desfăşurarea CM din 2022 din această ţară şi au ameninţat cu boicotarea competiţiei, a declarat preşedintele FIFA, Giani Infantino, conform agenţiei Reuters. 

Cele şase ţări sunt: Arabia Saudită, Yemen, Mauritania, EAU, Bahrain şi Egipt. Acestea au acuzat Qatarul că susţine grupările teroriste islamice, însă această din urmă ţară a negat acest lucru.

De asemenea, aceste ţări au atenţionat FIFA despre riscurile privind securitatea suporterilor şi fanilor într-o ţară care este baza terorismului, a mai afirmat Infantino.

Preşedintele FIFA a spus că cele şase ţări fac referire la articolul 85 din regulamentul FIFA conform căruia, FIFA poate decide schimbarea ţării gazdă a CM în caz de urgenţă. Cei de la FIFA au declarat în iunie în mijlocul crizei diplomatice, că au păstrat legătura cu Qatar. Dintre cele şase ţări, Egipt păstrează cele mai mari şanse de calificare la CM din Rusia de la anul. O victimă colaterală este Barcelona ale cărei tricouri inscripţionate cu Qatar Airways au fost interzise în Arabia Saudită, conform cotidianului DailyMail de acum o lună.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează