INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

Scandal în Bundesliga! Fanii unui club de tradiție au șocat audiența prin mesajele afișate în peluză

foto: reuters
foto: reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 24 octombrie 2016 12:54

Fanii grupării germane Hertha Berlin se află sub analiza Federației Germane de fotbal după problemele provocate la ultimul meci de campionat cu FC Koln.

În timpul partidei încheiate 2-1 pentru berlinezi (goluri Vedad Ibisevic și Niklas Stark ; Anthony Modeste), o parte a galeriei gazdelor a afișat un banner discriminator la adresa comunității gay.

Pânza mare de 50 de metri conținea un mesaj pentru "Die Wilde Horde 1996 (WH96)", o facțiune din galeria lui Koln: "WH96-Mai bine o mamă, decât doi tați!".

Conducerea Herthei a reacționat vehement la adresa inițiativei fanilor printr-o postare pe twitter: "Renunțați la acțiunile acestea stupide! Clubul Hertha Berlin se distanțează clar de orice formă de discriminare". Inclusiv Paul Keuter, un membru din conducerea clubului și-a mărturisit public dezaprobarea în legătură cu acțiunea suporterilor: "Acest demers discriminator e complet prostesc și lipsit de legătură cu valorile pe care vrea să le promoveze Hertha Berlin", a declarat oficialul clubului.

"Ostkurve" așa cum este intitulată peluza Herthei, are un istoric bogat în derapaje comportamentale. În 2010, 23 de fani au pătruns pe teren și au încercat să lovească fotbaliștii în urma unei înfrângeri contra lui Nurnberg. Iar în 2012, în timpul meciului de baraj pentru promovare contra Fortunei Dusseldorf au "incendiat" terenul cu zeci de torțe pentru a determina suspendarea partidei pe care echipa lor o pierdea.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
para.para
para.para  •  24 Octombrie 2016, 17:30

Pfffff, daca era fcsb, in secunda a 2-a se incheia meciul si castiga cu 3-0 la masa verde a coruptiei romanesti.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează