INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Scopul scuză mijloacele! » O legendă a lui Liverpool, dezvăluiri despre practicile lui Mourinho: "Sincer, l-am admirat mereu pentru planul acesta!"

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat duminica, 16 octombrie 2016 12:04

Jerzy Dudek, ajuns la 43 de ani și retras din activitate în 2011, în tricoul lui Real Madrid, a oferit un interviu picant publicației Liverpool Echo. Printre altele, a vorbit și despre anii petrecuți pe Santiago Bernabeu.

Eroul finalei Champions League din 2005 nu s-a ferit să povestească și despre deciziile controversate ale fostului său antrenor, Jose Mourinho.

"În timpul unei partide din grupele Champions League la Amsterdam, Chendo, fost jucător la Real, devenit apoi oficial al clubului, m-a rugat să mă așez lângă Mourinho în a doua repriză. Conduceam cu 2-0 și eram deja calificați în faza următoare, dar mai aveam o partidă de jucat. Mourinho mi-a spus că în cazul în care Xabi Alonso și Sergio Ramos vor primi un al doilea cartonaș galben, vor rata ultimul meci din grupă cu Auxerre, dar vor fi eligibili pentru runda eliminatorie. M-a rugat să alerg până la Iker Casillas ca să-i comunic instrucțiunile", mărturisește fostul internațional polonez, cu 60 de selecții în naționala leșilor.

12 meciuria strâns Dudek în poarta Realului în cele patru sezoane petrecute în Spania

"Am dat din cap și am alergat cu o sticlă de apă până la Iker. I-am spus ce trebuie să se întâmple, iar când am ajuns înapoi pe bancă, l-am văzut cum îi șoptește ceva la ureche lui Sergio Ramos, apoi lui Xabi. În minutul 87 al partidei, Sergio a primit un al doilea avertisment pentru tragere de timp, iar puțin mai târziu a venit și eliminarea lui Alonso", povestește Dudek cazul care a ajuns și pe masa comisiei UEFA.

Atât cei patru jucători implicați, cât și Mourinho, respectiv clubul madrilen au fost amendați de forul continental pentru această "ispravă".

3 ania antrenat Mourinho la gruparea blanco, avându-l elev pe Dudek pentru un sezon

"UEFA mi-a cerut explicații, le-am spus că am primit instrucțiuni să mă asigur dacă Iker se simte bine și nu are nevoie de schimbare. Nu m-au crezut, am fost amendat cu 5.000€, Iker cu 10.000€, iar Sergio și Xabi cu câte 20.000€. Mourinho a primit 40.000€, plus două meciuri suspendare, iar Real a trebuit să plătească 120.000€ amendă.

Mai important însă, Xabi și Sergio aveau dreptul să joace în faza eliminatorie. Tacticile lui Mourinho dădeau roade, iar ca să fiu sincer, l-am admirat mereu pentru planul acesta", a recunoscut portarul cu 184 de meciuri în culorile lui Liverpool.

sursa: mirror.co.uk

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (1)
putregaiu
putregaiu  •  16 Octombrie 2016, 14:10

Impresionant... practic le-a cumparat drept de joc celor doi jucatori cu amenzile platite. Dar ceva fotbal stie Murinica asta ca la socotit si platit se vede ca se pricepe.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează