INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANŢA

Se prăbuşeşte proiectul multirasial şi multietnic din Hexagon! » Franţa nu mai crede în negri?

Laurent Blanc, 45 de ani, unul dintre pilonii +2   FOTO
Laurent Blanc, 45 de ani, unul dintre pilonii "naţionalei" multirasiale campioane mondiale şi continentale din 1998-2000, e selecţionerul Franţei din 2010 Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 30 aprilie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 29 aprilie 2011 21:03

Potrivit Mediapart. fr, inclusiv selecţionerul Blanc ar accepta impunerea unei cote pentru jucătorii de culoare şi arabi la "naţională". Dar Blanc neagă vehement!

Franţa nu mai crede în proiectul "black, blanc, beurs"! A uitat de "naţionala" multirasială, cu "negri, albi şi arabi", care cucerea Europa şi lumea în doi ani strălucitori, 1998-2000, şi vrea să reducă numărul jucătorilor de culoare în Hexagon! Ideea extremistului Le Pen, "sînge purificat", are adepţi în fotbalul francez, "un fotbal rasist", cum îl caracterizează Pape Diouf, fost preşedinte la Marseille!

Exemplul Spaniei
Jurnalul online de investigaţii Mediapart.fr a făcut o descoperire incredibilă: federaţia de la Paris (FFF), inclusiv selecţionerul Laurent Blanc şi directorul tehnic Francois Blaquart, ar fi aprobat în secret şi apoi aplicat de la începutul anului un sistem de discriminare împotriva tinerilor fotbalişti, centrele de formare naţionale, inclusiv Clairefontaine, şi academiile de juniori fiind atenţionate ca proporţia puştilor albi să fie de 70 la sută începînd cu echipele cu vîrste de peste 12-13 ani!

Proiectul ar fi fost pus la cale de FFF pe 8 noiembrie 2010, cînd s-a vorbit prima oară de cota de 30 la sută pentru cei cu alte origini. Iar Blanc ar fi dat exemplul Spaniei: "Ei nu au dureri de cap, pentru că nu au culoare în «naţională»".

"A dispărut inteligenţa"
O decizie care ar fi avut două motivaţii:
- Conducătorii FFF nu mai vor ca tinerii cu două cetăţenii să profite de sistemul francez şi să aleagă apoi o altă selecţionată. O dorinţă corectă, susţin majoritatea "cocoşilor".
- "La lot sînt prea mulţi negri şi arabi, cu calităţi fizice, însă prea puţini albi, care dau inteligenţa «fotbalului nostru champagne»", s-ar fi spus în şedinţa forului parizian. Ceea ce e la limita rasismului!

Anchetă la FFF
Însă "vinovaţii" neagă vehement, în frunte cu Blanc! "Totul este fals. Acest plan nu poate vedea niciodată lumina zilei. Diversitatea există, pe stradă sau pe teren. Şi nu mă acuzaţi pe mine de discriminare rasială! E o nebunie!", a declarat antrenorul. Şi preşedintele federaţiei, Fernand Duchaussoy, a declarat război proiectului: "O idee criminală. Voi face anchetă".

Le-au luat covoraşele de rugăciuni
Însă, potrivit Mediapart, în trecut au mai existat tentative discriminatorii la FFF. În 1997, oficiali francezi ar fi controlat bagajele jucătorilor cu rădăcini nord-africane, numiţi "islamişti şi sarazini", pentru a lua covoraşele de rugăciune. Iar Andre Merelle, fost conducător la Clairefontaine, susţine că, la începutul anilor '90, "s-a făcut o referire la numărul negrilor şi arabilor. Celor din direcţia naţională li se părea că sînt prea mulţi". Ulterior, aceiaşi şefi sărbătoreau succesele fantastice ale lui Zidane, Desailly şi Thuram... Acum, sînt din nou nemulţumiţi de negri şi arabi!


30 la sută ar fi cota stabilită de federaţia franceză pentru jucătorii negri şi arabi în viitorul fotbalului din Hexagon


Şi băncile sînt albe
Antrenorii de culoare se simt şi ei persecutaţi în Hexagon. În fotbalul profesionist sînt doar doi tehnicieni negri: Tigana (Bordeaux) şi Kombouare (PSG). "La CV egal este ales mereu albul", s-a plîns unul dintre cei discriminaţi. Nici în Europa nu e mai bine. Pe întreg continentul apar doar două nume: Gullit (Terek, Rusia) şi Faquira (Olhanense, Portugalia).

29 negri din 44
Remi Garde, directorul Academiei de juniori a lui Lyon, e foarte clar: "La noi, sînt 44 de tineri sub contract, şi numai 15 albi! În plus, din cele 10 contracte de aspirant, 7 aparţin negrilor. Pe deasupra, ca să terminăm şi cu ideea greşită că jucătorii de culoare au doar fizic, nu şi inteligenţă, avem un puşti de numai 1,50 m care este cel mai cerebral dintre toţi copiii noştri".

"Lumea se prăbuşeşte"
Fost campion mondial şi european cu "naţionala" Franţei, Lilian Thuram (39 de ani, 142 de selecţii, două goluri), a fost uluit: "Iniţial, am crezut că e o glumă, dar acest site are reputaţie serioasă. Sînt trăsnit de veste. Lumea întreagă se prăbuşeşte. Dacă povestea e adevărată, să nu se oprească aici!". Ales în 2008 în Consiliul Federal, Thuram a demisionat în decembrie.

Cazul "Bettencourt"
Mediapart.fr, care a făcut dezvăluirea, este un jurnal online generalist, creat în 2008 de Edwy Plenel, fost director al cotidianului Le Monde. Mediapart a publicat pe 16 iunie 2010 înregistrările realizate clandestin de majordomul lui Liliane Bettencourt, prim acţionar al grupului L'Oreal şi la France 2, în care se revela o fraudă fiscală şi finanţarea ilegală a campaniei preşedintelui Sarkozy.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
vladutzzz89
vladutzzz89  •  30 Aprilie 2011, 11:32
Postat de savi93alex pe 30 Aprilie 2011, 10:35

Se vede ca francezii au memoria scurta.Au uitat ca acesti africani si musulmani i-au facut campioni mondiali,europeni si vicecampioni mondiali.Dar ce sa-i faci,lasa-i pe ei sa scape de acesti jucatori si sa vezi ca peste cativa ani o sa vina in genunchi la ei sa mai treaca pe la nationala.

lotul euro 2000: 1 Lama • 2 Candela • 3 Lizarazu • 4 Vieira • 5 Blanc • 6 Djorkaeff • 7 Deschamps (c) • 8 Desailly • 9 Anelka • 10 Zidane • 11 Pirès • 12 Henry • 13 Wiltord • 14 Micoud • 15 Thuram • 16 Barthez • 17 Petit • 18 Leboeuf • 19 Karembeu • 20 Trezeguet • 21 Dugarry • 22 Ramé • multi jucatori de culoare, dar si francezi. cei mai buni erau cei de culoare, sau de originie araba: zidane, anelka, vieira, thuram, henry. azi sunt doar 3-4 jucatori de origine franceza: lloris, toulalan, gourcuff.....

vladutzzz89
vladutzzz89  •  30 Aprilie 2011, 11:18

corect corect! pt mine, aceasta nu este franta. inteleg sa ai 2-3-4 jucatori de culoare in echipa, dar sa ai doar jucatori africani in nationala nu mi se pare normal. franta ar trebui sa joace in cupa africii. lloris, ribery, toulalan, gourcouff sunt singurii francezi adevarati. oricum, in zilele astea se practica fenomenul invers al colonizarilor. fostii colonisti sunt invadati...

jabha
jabha  •  30 Aprilie 2011, 10:46
Postat de savi93alex pe 30 Aprilie 2011, 10:35

Se vede ca francezii au memoria scurta.Au uitat ca acesti africani si musulmani i-au facut campioni mondiali,europeni si vicecampioni mondiali.Dar ce sa-i faci,lasa-i pe ei sa scape de acesti jucatori si sa vezi ca peste cativa ani o sa vina in genunchi la ei sa mai treaca pe la nationala.

e adevarat ce spui, numai ca daca cumva i-ti amintesti cand nationala noastra a Romaniei a fost catalogata in mod NEMERITAT de francezi in presa vremii, din cauza ca Ilie Dumitrescu a marcat anumite goluri fabuloase la nationala, ne-a catalogat ŢIGANI sau rromi cum spune denumirea pe care le-a dat-o dupa '89 tovarasul evreu-mason Petre Roman cu "multumirele" de rigoare !

Vezi toate comentariile (12)
Comentează