INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA ANGLIEI - SEMIFINALĂ / MAN. CITY - MAN. UTD. 1-0

Se schimbă istoria în Manchester

Yaya Toure i-a strecurat mingea printre picioare lui Van der Sar. Golul pentru finală
Foto: Reuters
Yaya Toure i-a strecurat mingea printre picioare lui Van der Sar. Golul pentru finală Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 17 aprilie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 17 aprilie 2011 00:40

După 35 de ani, Man. City poate cuceri în sfîrşit un trofeu. Şi i-a interzis lui United dreptul de a visa la "tripla" campionat-cupă-Champions League

VEZI AICI VIDEO CU REUŞITA LUI TOURE!

Din 1976, Manchester City a privit cu invidie spre "Old Trafford", văzînd cum se adună performanţele lui Man. United. În ultimii 35 de ani, City n-a cîştigat nimic, în timp ce "diavolii" au cucerit 40 de trofee! "Istoria se va schimba", anunţa Mancini, managerul "cetăţenilor", înaintea meciului de pe "Wembley". Şi se schimbă. Echipa sa e în finala Cupei (a 130-a ediţie). Şi, pe 14 mai, nu va avea un adversar foarte tare: Bolton sau Stoke.

Totuşi, roş-albii au avut două mari ocazii în prima repriză: Berbatov, în nici 60 de secunde, a ratat şi singur cu goalkeeperul Hart, şi din faţa porţii goale. Albaştrii mai fuseseră o dată norocoşi, în minutul 10, cînd De Jong i-a pus crampoanele pe faţă lui Nani, dar n-a luat "roşu". A fost eliminat, în schimb, Scholes (36 de ani, 23 de trofee, 670 de meciuri), care l-a lovit cu gheata în coapsă pe Zabaleta. Era însă deja 1-0 pentru City: Yaya Toure profitase de gafa lui Carrick şi marcase golul calificării (52). Pentru că bara lui Nani nu mai valora nimic.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
dan14
dan14  •  19 Aprilie 2011, 14:06

stati linistiti , ca nu se schimba nimic !

lupopa
lupopa  •  17 Aprilie 2011, 01:52

eu nu intele cu De jong ala ii se permite sa joace fotbal , ala inafara de intrari criminale de astea nu stie sa faca nimik , ala ar trebuii suspendat 3 luni

Vezi toate comentariile (2)
Comentează