INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  WATFORD - LEICESTER 0-1

Secretele ”vulpilor” » Ranieri a dezvăluit cum își ține jucătorii de la Leicester în priză

Mahrez, stânga, înscrie încă un gol magic // FOTO Reuters
Mahrez, stânga, înscrie încă un gol magic // FOTO Reuters

Articol de - Publicat luni, 07 martie 2016 00:00

Sâmbătă, la finalul derby-ului Tottenham - Arsenal (2-2), fostul internațional englez Gary Lineker exclama: "Bun pentru Leicester!".

Iar câteva ore mai tîrziu, "vulpile" profitau de remiza urmăritoarelor ca să se desprindă la 5 puncte în fruntea clasamentului: 1-0 "afară" cu Watford-ul lui Pantilimon (rezervă), gol Mahrez din lovitură liberă (56).

"Nu știu cine e pe doi"

Ce-i ține pe jucătorii lui Leicester mereu în priză? "Nu vorbim despre titlu în vestiar, nici despre câte puncte avem avans sau câte ne-ar mai trebui ca să cîștigăm trofeul. Nici măcar nu știu cine e în spatele nostru", a explicat managerul italian cum reușește să ia presiunea de pe umerii jucătorilor etapă de etapă.

"Doar meciul următor"

Psihologia lui Claudio Ranieri e confirmată și de portarul Kasper Schmeichel: "Poate unii vor spune că mint. Dar pentru noi contează doar meciul următor. Atât. Modul acesta de a gândi ne-a adus unde suntem și cred că dacă într-o bună zi am renunța la el am strica totul".

Emoții cu Mahrez

Riyad Mahrez a înscris sâmbătă al 15-lea său gol în acest sezon, al 11-lea în deplasare. Dar după reușita din minutul 56, algerianul i-a dat emoții lui Ranieri, acuzând dureri la coapsa stângă. "Nu s-a accidentat. E vorba de oboseală musculară, crampe, de aceea am preferat să-l înlocuiesc pe final", a explicat managerul italian.

Final de foc

Leicester a scăpat deja de principalele contracandidate la titlu, Tottenham, Arsenal și Man. City, dar întâlnește câțiva adversari periculoși și în ultimele 9 etape. Are avantajul de a juca împotriva lui Southampton (locul 9) și a lui West Ham (5) acasă, însă finalul va fi trepidant: Man. United, Everton și campioana Chelsea.

Programul lui Leicester

14 martie Newcastle (a)
19 martie Crystal Palace (d)
3 aprilie Southampton (a)
10 aprilie Sunderland (d)
17 aprilie West Ham (a)
24 aprilie Swansea (a)
1 mai Man. United (d)
7 mai Everton (a)
15 mai  Chelsea (d)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close