INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PSG

Șeicul lui PSG e categoric: Emery va fi dat afară! Un antrenor din Premier League e favorit să vină în locul lui + ce alte variante au francezii

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat joi, 08 martie 2018 12:56

Unai Emery, antrenorul lui PSG,  a eșuat lamentabil doi ani la rând în "optimile" Ligii Campionilor. Nu mai poate continua. Qatarienii Parisului ar fi discutat în decembrie cu Antonio Conte, pe care l-au contactat din nou după eșecul în fața Madridului.

Qatarienii au greșit încă din vara lui 2016. L-au înlăturat pe Laurent Blanc, cel mai de succes antrenor al lui PSG, cu 11 trofee în numai trei sezoane, aducându-l pe Unai Emery. Spaniolul care avea performanțe la Sevilla, 3 victorii la rând în Europa League, dar care nu pregătise niciodată o echipă de mare anvergură. Și dezamăgise crunt la singura aventură în străinătate: dat afară după numai 6 luni la Spartak Moscova.

Două catastrofe și un titlu pierdut

Mulți au fost circumspecți auzind de Emery. Și au avut dreptate. Bascul, 46 de ani, a ratat neașteptat titlul în Ligue 1 la primul sezon. Eșuând doi ani la rând în Champions League, principalul obiectiv al Parisului. Două catastrofe, de fiecare dată în "optimile" Ligii:

- 1-6 cu Barcelona, după 4-0 în tur (2016-2017)
- 2-5 la general în fața lui Real (1-3 și 1-2; 2017-2018)

Era limpede că Emery nu va mai fi păstrat. Cine vine la vară? Cine va fi al 4-lea tehnician al erei Qatar lângă Eiffel?

Știa de conflictul cu Chelsea

Potrivit L'Équipe, Nasser Al-Khelaïfi, președintele grupării pariziene, l-ar fi ochit de multă vreme pe Antonio Conte, managerul lui Chelsea. Știind de problemele italianului pe Stamford Bridge, de războiul acestuia cu Marina Granovskaia, mâna dreaptă a patronului Abramovici, Al-Khelaïfi ar fi discutat cu Conte încă din decembrie. Și ar fi reluat legătura imediat după eliminarea din Liga Campionilor.

Cine va fi vocea din vestiar?

O singură problemă: Conte, 48 de ani, nu acceptă o voce mai puternică în vestiar. Iar Neymar a plecat de la Barcelona tocmai pentru a fi cea mai puternică voce la Paris. Unai Emery a pierdut și pentru că a intrat în conflict cu starul brazilian. Transferat pe Parc des Princes ca o promovare a imaginii Qatarului înaintea Mondialului din 2022. 

402.000.000 €a cheltuit PSG în 2017 pentru a-i aduce lui Emery doi jucători extraordinari: Neymar (Barcelona, 222) și Mbappé (Monaco, 180)

Conte nu e singurul

Primul pe lista lui PSG e Antonio Conte, dar în spate mai sunt multe nume importante. Dacă actualul manager al lui Chelsea nu acceptă, având ca alternativă întoarcerea la squadra azzurra, atunci vine la rând Allegri. Și dacă antrenorul lui Juventus refuză, Mancini poate fi o variantă. Și n-ar fi exclusă nici revenirea lui Ancelotti, plecat de la Paris în 2013. Lista se încheie cu Luis Enrique, Mauricio Pochettino și Diego Simeone. 

Schimbă și directorul sportiv?

Parisul nu ar vrea doar un antrenor nou, ci și un alt director sportiv. Venit vara trecută, portughezul Antero Henrique nu l-a mulțumit pe președintele Al-Khelaïfi și ar putea părăsi imperiul parizian. Gazzetta dello Sport anunță un posibil înlocuitor: italianul Andrea Berta, la Atletico Madrid din 2013. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
925922404122276
Dumitrica Bogdan  •  08 Martie 2018, 18:04

Acest seic nu a auzit ca este disponibil regele Gica Hagi care poate aduce la pachet si cel mai bun produs al fotbalului mondial Ianis Hagi. Uitasem ca banii qatarezi sunt cel mai in siguranta avandu-l gestionar pe baciul Gica Popescu. Ce festin!

christiano0
christiano0  •  08 Martie 2018, 16:01
Postat de dinamo100 pe 08 Martie 2018, 15:01

Inca un patron care n-are legatura cu fotbalul si vrea neaparat sa se impaneze cu trofee bagand bani cu nemiluita! Ce nu intelege el e faptul ca fotbalul e joc de echipa si ca de multe ori valoarea unei echipe nu e data de sumele platite pentru jucatorii ei.

E bine ca tu esti specialist in fotbal, iar el e pe langa. Mare adevar ai spus!

roadghost
roadghost  •  08 Martie 2018, 15:57

In pole-position era regili Hagi, insa s-a ivit o problema: PSG i-a solicitat acestuia formal un CV, insa Hagi a inversat literele si a trimis o fotografie cu una din toaletele din Hotelul Iaki ..

Vezi toate comentariile (9)
Comentează