INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER UNITED

Șeicul Qatarului s-a retras din cursa pentru cumpărarea lui Manchester United » Familia Glazer a respins o ofertă astronomică + Un miliardar britanic, aproape să achiziționeze 25% din acțiuni

Șeicul Qatarului, Jassim bin Hamad Al Thani, s-a retras din cursa pentru cumpărarea formației Manchester United, de 20 de ori campioană a Angliei.
Foto: Twitter @ Fabrizio Romano
Șeicul Qatarului, Jassim bin Hamad Al Thani, s-a retras din cursa pentru cumpărarea formației Manchester United, de 20 de ori campioană a Angliei. Foto: Twitter @ Fabrizio Romano

Articol de - Publicat duminica, 15 octombrie 2023 11:04 / Actualizat duminica, 15 octombrie 2023 12:57

Șeicul Qatarului, Jassim bin Hamad Al Thani, s-a retras din cursa pentru cumpărarea formației Manchester United, de 20 de ori campioană a Angliei. 

Trupa de pe Old Trafford a fost scoasă la vânzare de către familia Glazer în toamna anului trecut. Din start, a fost vorba despre o cursă în doi: Jassim bin Hamad Al Thani, șeicul Qatarului, și Sir Jim Ratcliffe, miliardar britanic, fondatorul imperiului Ineos și patron al altor două echipe de fotbal: OGC Nice și Lausanne.

Gică Hagi susține că vrea să transfere definitiv un jucător pe care l-a împrumutat la începutul sezonului: „E unul dintre cei mai buni atacanți din România”
FARUL
Gică Hagi susține că vrea să transfere definitiv un jucător pe care l-a împrumutat la începutul sezonului: „E unul dintre cei mai buni atacanți din România”

Afaceristul din Golf era dispus să cumpere tot clubul, să achite toate datoriile și să investească masiv în stadion și în baza de antrenament. 

Pe de altă parte, Ratcliffe a vrut să achiziționze numai o parte din acțiuni, 25%, urmând ca patronii americani, care conduc Manchester United din 2005, să rămână în continuare la club. 

Șeicul Qatarului s-a retras din cursa pentru cumpărarea clubului Manchester United

Jassim bin Hamad Al Thani, fan declarat al „diavolilor roșii”, a făcut de-a lungul acestui an mai multe oferte. Ultima, de 7 miliarde de dolari, care ar fi făcut ca United să devină cel mai scump club din istorie, a fost respinsă de familia Glazer. 

Prin urmare, qatarezul a anunțat că se retrage din cursa pentru achiziționarea clubului din Premier League, scrie jurnalistul italian Fabrizio Romano, pe Twitter. 

Oferta lui Sir Jim Ratcliffe, singura pe masa familiei Glazer, cea care patronează Manchester United 

În urma retragerii șeicului Qatarului, singura ofertă pe care familia Glazer o are pe masă este cea a lui Sir Jim Ratcliffe. Britanicul crescut în zona metropolitană Manchester, la rândul lui fan al lui United în copilărie, este dispus să dea 1,57 miliarde de dolari pentru 25% din Manchester United. 

Oferta pare să fie una pe gustul americanilor care o patronează pe United, care ar urma să dețină în continuare pachetul majoritar de acțiuni. Aceasta va fi supusă la vot în cadrul unei adunări a acționarilor care va avea loc în următoarele zile, mai scrie Fabrizio Romano. 

Sir Jim Ratcliffe are planuri mari la Manchester United. Vrea să aibă un cuvânt greu de spus în ceea ce privește echipa mare și are de gând ca, în următorii ani, să mai cumpere din acțiunile pe care deține familia Glazer. 

VIDEO. Rezumat: Manchester United - Brentford 2-1

Citește și: 

Stadionul liderului din Premier League a fost vandalizat! Pagube importante la arena lui Tottenham

Bruno Guimaraes, un prim pas spre transferul la Barcelona! Detaliul din contractul fotbalistului

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (2)
steauaefcsb
steauaefcsb  •  15 Octombrie 2023, 17:11

Doliu pentru tot ce inseamna United!

romanderoman
romanderoman  •  15 Octombrie 2023, 14:24

Hai la Dinamo, șeice ! Tot alb roșu ! Alături de "șeicul"Bănică junior ! Și nici nu te costă așa mult ! Plus că ce concurență o să ai : mobexpertul Șucu și iaurgiul Gigi. Șampion lig scrie pe tine !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează