INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANŢA

Selecţionerul ar putea fi victima scandalului rasist care a şocat Hexagonul » Se trage în Blanc!

Selecţionerul Laurent Blanc va fi audiat astăzi sau mîine de comisia de anchetă Foto: Reuters
Selecţionerul Laurent Blanc va fi audiat astăzi sau mîine de comisia de anchetă Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 06 mai 2011 00:00 / Actualizat joi, 05 mai 2011 20:31

"Preşedintele" a fost atacat dur de foşti colegi şi s-a gîndit chiar să-şi dea demisia! "Naţionala" Franţei ar rămîne în aer

Franţa şi-ar putea pierde selecţionerul! Pus la zid după ce a acceptat, în timpul unei şedinţe la federaţie, ideea unei cote de maximum 30 la sută pentru puştii de culoare şi arabi la selecţiile Centrelor de formare naţionale, Laurent Blanc ar renunţa la albaştri, susţine L'Equipe!

"E dezgustat de acuzaţia voalată de rasism îndreptată împotriva sa şi de faptul că a fost prins la mijloc între curentele antagoniste din federaţie", a scris cotidianul parizian, dezvăluind că există zvonuri că antrenorul în vîrstă de 45 de ani s-ar fi gîndit inclusiv la demisie. Să plece şi să semneze apoi cu un mare club italian.

Blanc a fost criticat violent inclusiv de foşti coechipieri, alături de care a cucerit titlurile mondial şi european în 1998-2000. "Cînd aflu ce a spus Laurent - «Spaniolii mi-au zis că n-au probleme, pentru că nu au negri» sau «Nu selectăm decît jucători înalţi şi solizi. Negri!» -, mă revolt. E scandalos", a declarat Patrick Vieira, în timp ce Lilian Thuram consideră că "nu putem banaliza un caz atît de grav. Situaţia lui Blanc e foarte fragilă acum".

Astăzi sau mîine, selecţionerul (care s-a aflat în ultimele zile într-o minivacanţă în nordul Italiei) va fi audiat de comisia de anchetă formată din reprezentanţi ai federaţiei şi ai Ministerului Sportului francez. Va fi găsit vinovat?


"Ceea ce am auzit e şocant! Comentariile lui Blanc sînt scandaloase! Sînt uluit de reacţia lui Laurent"
Patrick Vieira, campion mondial cu Franţa în 1998

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
cneius
cneius  •  06 Mai 2011, 09:01

S-a spus vreun neadevar in timpul acelei sedinte? Nu. Au dreptate in ceea ce spun? Da. Marea problema este aceea ca in ziua de azi trebuie sa TACI altfel esti catalogat rasist, homofob, nationalist...etc.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează