INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA NAȚIUNILOR

Serbia - Rusia 5-0. Prăbușiți! Selecționerul Rusiei a urlat la ziariști: „Nu mă întrebați de demisie!” » Rusia poate juca la viitorul Mondial, deși e suspendată

Stanislav Cercesov
Stanislav Cercesov

Articol de - Publicat joi, 19 noiembrie 2020 13:30 / Actualizat joi, 19 noiembrie 2020 13:35

Rusia s-a calificat la Euro, dar a căzut în urna a treia pentru tragerea la sorți a preliminariilor CM 2022. Deși e suspendată de WADA și FIFA pentru dopaj, Sbornaia poate evolua la turneul final sub alt nume și alt steag.

Dacă ar fi câștigat la Belgrad, rușii ar fi încheiat grupa pe locul 1 și ar fi promovat în prima divizie a Ligii Națiunilor. În plus, și-ar fi asigurat un loc în urna a doua la tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2022. Au pierdut și au ratat ambele obiective, deschizându-ne nouă calea spre o serie mai bună în calificările următorului Mondial.

"Altă întrebare!"

După dezastrul de pe "Marakana", 0-5, Stanislav Cercesov făcând patru schimbări la pauză (când era 0-4; inclusiv portarul Guilherme a fost înlocuit), selecționerul a fost întrebat dacă s-a gândit la demisie, acesta s-a înfuriat: "Nu-mi puneți mie această întrebare. Noi ne-am calificat la Euro, Serbia nu!". Când reporterul a insistat, Cercesov s-a încruntat: "Tinere, văd că ești într-o dispoziție specială astăzi. Haide, altă întrebare!".

"Sportivii olimpici din Rusia"

Rusia, acum în urna a treia la alegerea grupelor pentru CM, ar putea fi adversara noastră în preliminarii. În urma deciziei luată de WADA și FIFA în scandalul dopajului susținut chiar de Moscova, Sbornaia a fost interzisă pentru Mondialul din Qatar. Dar Tribunalul Sportiv de la Lausanne va hotărî luna viitoare dacă menține sau nu această pedeapsă.

Oricum, Rusia poate juca în calificări, meciurile sale nu vor fi "amicale". Interdicția e valabilă doar pentru turneul final. Și, chiar dacă TAS va păstra sancțiunea în forma sa actuală, naționala lui Cercesov are voie să evolueze la CM 2022. Sub un alt nume și alt steag. La fel cum s-a întâmplat la Olimpiada de iarnă din 2018 de la Pyeongchang (Coreea de Sud), când sportivii ruși au participat sub denumirea Olympic Athletes from Russia (OAR). 

"Colaps 2020. Rusia a avut un sfârșit de an catastrofal. Nicio victorie în șase meciuri, prăbușindu-se în Serbia"
Sport Ekspress, cotidan rus

"Nu mai e nimic de spus. Vreau doar să-mi cer scuze în numele echipei. Vina e doar a noastră, a jucătorilor. Astăzi, toți am eșuat. A fost o rușine"
Gheorghi Gikia, căpitan Rusia la 0-5 cu Serbia

16ani au trecut de când Rusia nu mai pierduse la mai mult de patru goluri diferență (de la 1-7 cu Portugalia, în preliminariile CM)

Furie în vestiarul Columbiei. Căpitanul James s-a bătut cu un coleg!

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
870422573045650
Cristian Leonard  •  19 Noiembrie 2020, 13:59

Blaturi ***. Serbia nu este in stare sa bata Scotia ca sa se califice la Euro, de fapt nu e in stare sa bata nici o echipa in 2020 și ...zbaang, o bate pe Rusia cu 5-0. Multiplicarea competițiilor nu este decât în favoarea calculelor matematice și blaturilor pentru pariuri.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează