INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Sfîrşit de ciclu? » United nu a mai arătat atît de rău din 2005-2006

Amendat de Ferguson cu 240.000 de euro pentru indisciplină, Rooney (dreapta) a jucat modest și Ferguson l-a înlocuit
Amendat de Ferguson cu 240.000 de euro pentru indisciplină, Rooney (dreapta) a jucat modest și Ferguson l-a înlocuit

Articol de - Publicat vineri, 06 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 05 ianuarie 2012 20:53

În urmă cu 6 sezoane, echipa lui Ferguson ieşea din Ligă în faza grupelor şi pierdea apoi titlul în faţa lui Chelsea. Acum, din C1 a ieşit deja, iar în campionat se clatină.

Sir Alex Ferguson era dărîmat după dezastrul lui Manchester United la Newcastle (0-3). Figura lui gînditoare, aproape pierdută, trăda faptul că acest al doilea eşec consecutiv în Premier League îl preocupă serios. Că în ochii lui e mai mult decît un accident. Iar la conferinţa de presă, după ce-a admis că liderul "City e acum în avantaj în lupta pentru titlu", a făcut o afirmaţie ce explică în mare parte îngrijorarea lui: "În mod normal, noi nu pierdem de două ori la rînd".

Semne rele
Statisticile îi dau dreptate. Ultima oară cînd United a încasat două înfrîngeri consecutive a fost în urmă cu 10 luni. Dar măcar a cedat în faţa lui Chelsea şi cu Liverpool. Însă eşecuri la rînd contra a două echipe din afara careului de aşi ai Premier League s-au mai consemnat tocmai în aprilie 2005. Şi atunci titlul a intrat în posesia lui Chelsea. Inclusiv faptul că a primit cîte trei goluri în ultimele două partide, 2-3 cu Blackburn, 0-3 cu Newcastle, pare să fie un semn rău. Precedentul se regăseşte în sezonul 2005-2006, cînd a pierdut din nou titlul, şi tot în faţa lui Chelsea.

Pe uşa din dos
Să fie oare sfîrşitul unui ciclu la United, ca acum 6 sezoane? Pînă şi parcursul din ediţia în curs a Ligii o sugerează. Campioana Angliei a părăsit întrecerea pe uşa din dos, încă din faza grupelor, după un parcurs modest. Exact ca în 2005-2006, stagiunea după care Ferguson a început o nouă ascensiune, marcată prin 4 titluri în Anglia (2007, 2008, 2009, 2011) şi un triumf în C1 (2008).

3 goluri luase United în precedentele 9 meciuri disputate în deplasare. Pentru campioni e primul eşec "afară" în acest campionat, dar şi întîia oară cînd nu marchează

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează