INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA REGELUI

FOTO Și-au luat revanșa » Atletico o bate pe Real și o elimină din Cupa Regelui după un meci de 120 de minute și cu gafe monumentale

Atletico a învins-o pe Real Madrid în Cupa Regelui
Foto: Imago +19   FOTO
Atletico a învins-o pe Real Madrid în Cupa Regelui Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 19 ianuarie 2024 01:15 / Actualizat vineri, 19 ianuarie 2024 01:24

Atletico Madrid a învins-o pe Real Madrid în „optimile” Cupei Regelui, scor 4-2 după prelungiri, la capătul unui meci spectaculos.

La 8 zile distanță de semifinala din Supercupa Spaniei, disputată în Arabia Saudită, Atletico Madrid și Real Madrid s-au întâlnit din nou. De această dată în „optimile” Cupei Regelui.

Unionistas - Barcelona 1-3 » Spaimă blaugrana la Salamanca! Barcelona a fost condusă, dar a întors formația de L3 și merge în sferturile Cupei
CUPA REGELUI
Unionistas - Barcelona 1-3 » Spaimă blaugrana la Salamanca! Barcelona a fost condusă, dar a întors formația de L3 și merge în sferturile Cupei

Învinși dramatic săptămâna trecută, 3-5 în prelungiri, elevii lui Diego Simeone sperau la o revanșă în fața rivalilor, mai ales că partida s-a disputat pe Wanda Metropolitano, stadionul lui Atletico. Sub privirile selecționerului Edi iordănescu, prezent la meci, Real Madrid a fost cea care a început mai bine partida. 

Fenomenul Bellingham a luat o acțiune pe cont propriu în minutul 10. Le-a „înșiruit genunchii” lui Witsel și de Paul în careu, apoi a tras violent su stângul în bara transversală. Apoi, a venit rândul celorlalți 2 puști minune din atacul „albilor” să rateze. 

Rodrygo (19) a rămas singur cu Oblak, a încercat să plaseze mingea lângă bară, dar portarul lui Atletico a respins în lateral, acolo unde se afla Vinicius. Brazilianul l-a luat și el la țință apoi pe sloven, iar scorul rămânea 0-0. S-a înscris însă la cealaltă poartă. 

Festival de gafe 

În minutul 39, Rodrigo de Paul centra în careu, Rudiger a încercat să respingă cu capul însă i-a așezat perfect mingea lui Lino, brazilianul deschizând scorul. 

„Los blancos” au egalat însă imediat. În prelungirile reprizei, Modric aruncă o minge în careu de la mare distanță, Oblak încearcă să boxeze însă nu-și face pașii corecți și își trimite mingea în proprie poartă. Al doilea gol în urma unei gafe majore. 

Festivalul de gafe monumentale a continuat și în partea a doua. De această dată, protagonist Andriy Lunin, portarul lui Ancelotti. Ucraineanul nu a anticipat bine o minge deviată de Camavinga și a respins balonul direct în piciorul lui Morata, care a marcat cu poarta goală unul dintre cele mai ușoare goluri din carieră. 

Putea fi chiar 3-1, dar același Morata a ratat incredibil singur cu Lunin. Pe contraatac, Bellingham a centrat perfect, iar Joselu, abia intrat pe teren, a restabilit egalitatea. S-a intrat în prelungiri, la fel ca în meciul din urmă cu o săptămână. 

Antoine Griezmann  / Atletico Madrid - Real Madrid 4-2 (foto: Imago)
Vinicius  Junior / Atletico Madrid - Real Madrid 4-2 (foto: Imago)
Axel Witsel, Vinicius Junior / Atletico Madrid - Real Madrid 4-2 (foto: Imago)
Jan Oblak, Dani Carvajal / Atletico Madrid - Real Madrid 4-2 (foto: Imago)
Saul Niguez, Alvaro Morata, Samuel Lino / Atletico Madrid - Real Madrid 4-2 (foto: Imago)
+15 FOTO

Atletico a dat lovitura în prelungiri

Iar în minutul 100, Atletico a trecut pentru a 3-a oară în avantaj. Grizmann a luat o acțiune pe cont propiru în flancul drept, a trecut ușor de Vinicius și l-a executat cu un șut direct la vinclu pe Lunin. 

Real s-a aruncat în atac încercând egalarea, dar tot Atletico a mai punctat pe contraatac. Riquelme a stabilit scorul final, 4-2 în favoarea lui Atleti care se califică în „sferturile competiției”.

Rezultatele înregistrate până acum în optimile Cupa Regelui:

  • Tenerife - Mallorca 0-1
  • Getafe - Sevilla 1-3
  • Osasuna - Real Sociedad 0-2
  • Valencia - Celta Vigo 1-3
  • Athletic Bilbao - Alaves 2-0
  • Girona - Rayo Vallecano 3-1
  • Unionistas de Salamanca - Barcelona 1-3
  • Atletico Madrid - Real Madrid 4-2

Atletico Madrid - Real Madrid 4-2

  • Min 120: FINAL DE MECI! Atletico învinge Realul și se califică în „sferturi”
  • Min 119: Gol Atletico! Riquelme stabilește scorul final la capătul unui contraatac perfect 4-2
  • Min 111: Joselu înscrie, dar reușita este anulată pentru un ofsaid la Bellingham în faza premergătoare.
  • Min 106: A început a doua repriză de prelungiri:
  • Min 105: Pauză în prelungiri. Urmează ultimele 15 minute ale partidei.
  • Min 100: GOL Atletico! Griezmann ia o acțiune pe cont propiru, trece ușor de Vinicius în flancul drept și îl execută cu un șut direct la vinclu pe Lunin. 3-2
  • Min 90: A început prima repriză de prelungiri!
  • Min 90+4: Final de meci! La fel ca în Supercupa Spaniei, vor fi prelungiri
  • Min 82: GOL Real Madrid! Abia intrat pe teren, joselu pune capul la centrarea lui Bellingham și egalează 2-2
  • Min 75: Bară Real Madrid! Rodrygo șutează frumos cu exteriorul din careu, mingea e deviată de un fundaș al lui Atletico și se duce în transversală.
  • Min 58: GOL Atletico! Greșeli în lanț în apărarea Realului, Lunin trimite o minge direct în picioarele lui Morata, care punctează fără emoții. 2-1
  • Min 46: A început a doua repriză!
  • Min 45+2: Pauză
  • Min 45+1: GOL Real Madrid! Modric aruncă o minge în careu de la mare distanță, Oblak încearcă să boxeze însă nu-și face pașii corecți și își trimite mingea în proprie poartă 1-1
  • Min 39: GOL Atletico! Rodrigo de Paul a centrat în careu, Rudiger a respins nefericit mingea, care a ajuns la Lino. Brazilianul l-a învins pe Lunin că o execuție din cădere 1-0
  • Min 19: Dublă ocazie uriașă din nou pentru Real! Rămas singur cu portarul Rodrygo nu îl poate învinge pe Oblak. Șutul brazilianului e respins în lateral de portarul lui Atletico, apoi Vinicius nu reușește să împingă mingea în poartă.
  • Min 10: Ocazie monumentală pentru Real Madrid! Bellingham îi ridiculizează pe Witsel și de Paul și șutează puternic cu stângul, dar mingea lovește transversala porții lui Oblak.
  • Min 1: A început meciul!

Atletico Madrid - Real Madrid, echipe de start: 

Atletico: Oblak - Witsel, Gimenez, Hermoso - Llorente, De Paul, Koke, Saul, Lino - Morata, Griezmann
Rezerve: Gomis, Grbic, Molina, Azpilicueta, Barrios, Correa, Depay, Galan, Riquelme, Savic, Soyuncu
Antrenor: Diego Simeone

Real Madrid: Lunin - Carvajal, Rudiger, Nacho, Mendy - Valverde, Camavinga, Modric - Bellingham - Rodrigo, Vinicius Jr
Rezerve: Kepa, Pineiro, Kroos, Joselu, Tchouameni, Ceballos, F. Garcia, Brahim Diaz, Arda Guler, Martin, Tobias
Antrenor: Carlo Ancelotti

Citește și alte știri de actualitate: 

Ședință de criză la Barcelona! Ce s-a discutat în spatele ușilor închise
BARCELONA
Ședință de criză la Barcelona! Ce s-a discutat în spatele ușilor închise
Chelsea cere 58 de milioane de euro pentru atacantul cu două goluri în acest sezon
PREMIER LEAGUE
Chelsea cere 58 de milioane de euro pentru atacantul cu două goluri în acest sezon

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (16)
francescoli1974
francescoli1974  •  19 Ianuarie 2024, 15:54

Griezmann este un jucător grozav,foarte cerebral,tehnic ,cu viteză și sânge rece,el a rupt echilibrul după acea recuperare din piciorul lui Vini.Bellingham la fel,un jucător deosebit,cu o maturitate în joc mult peste vârsta lui.Un meci frumos, între două echipe foarte bune,cu doi antrenori mari cu trăiri și temperamente diferite.

francescoli1974
francescoli1974  •  19 Ianuarie 2024, 15:53

Griezmann este un jucător grozav,foarte cerebral,tehnic ,cu viteză și sânge rece,el a rupt echilibrul după acea recuperare din piciorul lui Vini.Bellingham la fel,un jucător deosebit,cu o maturitate în joc mult peste vârsta lui.Un meci frumos, între două echipe foarte bune,cu doi antrenori mari cu trăiri și temperamente diferite.

tikitakabarceloona
tikitakabarceloona  •  19 Ianuarie 2024, 09:55
Postat de elgabri pe 19 Ianuarie 2024, 00:27

De ce marii nostri comentatori urasc pe Real Madrid ??!!

Angheluta crede ca zecesebe e barcelona

Vezi toate comentariile (16)
Comentează