INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EDUARDO S-A ACCIDENTAT GRAV

Şocant!

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 februarie 2008 00:00

Victima unei intrări violente a fundaşului Taylor, atacantul "tunarilor" şi-a rupt piciorul stîng şi va rata Euro. Imagine terifiantă la partida Birmingham - Arsenal, 2-2. Era doar minutul 3. La o fază oarecare la circa 35 de metri de poarta gazdelor, fundaşul Martin Taylor s-a repezit să-l contreze pe Eduardo. Întîrziată, intervenţia a fost teribilă: piciorul drept al englezului a lovit violent gamba stîngă a atacantului "tunarilor". În urma şocului, piciorul croatului s-a îndoit undeva deasupra gleznei!
Eduardo s-a prăbuşit la pămînt, ţipînd de durere. Primul lîngă el a sosit Cesc Fabregas. Spaniolul era înspăimîntat, îi dăduseră lacrimile. A chemat repede medicii. Aceştia au sărit imediat să-l ajute pe croat, jucătorii priveau totul consternaţi, postul TV care transmitea meciul nu a furnizat reluări ale respectivei faze tocmai pentru că era şocant ce se întîmpla.
După circa 10 minute de îngrijiri, perioadă în care jocul a fost oprit, iar Taylor eliminat, "vîrful" care mîine va împlini 25 de ani a fost urcat pe targă. De durere leşinase. I s-a pus pe faţă masca de oxigen şi ca să se înlăture riscul unor complicaţii. A fost transportat rapid la spitalul "Selly Oak" din Birmingham pentru examene detaliate. Nu s-a dat un verdict precis, dar cert este vorba de fractură. Obligatorie, operaţia îl scoate din circuit pe Eduardo (brazilian naturalizat) măcar 6 luni, ceea ce înseamnă că nu va fi la Euro.

"Taylor ar trebui să nu mai joace fotbal niciodată. Locul său nu e pe teren"
Arsene Wenger, manager Arsenal

"Martin este terminat după cele întîmplate. Nu a fost ceva premeditat"
Alex McLeish, manager Birmingham

Va sta cît Eduardo
Pe Martin Taylor îl aşteaptă o lungă suspendare. Nu este vorba de un număr precis de meciuri sau de o perioadă fixă. Potrivit presei engleze, fundaşul de 29 de ani urmează să fie ţinut pe tuşă exact cît va fi indisponibil Eduardo.
Wenger vede un complot
Pentru Arsene Wenger, incidentul nu e întîmplător. Managerul francez al "tunarilor" a explicat: "E ceva ce gîndesc de mult timp: pentru a opri pe Arsenal, trebuie să o agresezi fizic. Ştiam că o asemenea accidentare se va comite într-o bună zi asupra unuia dintre jucătorii mei. Cred într-un complot. Este grav. Foarte grav".

Necaz dublu
Ieri, liderul Arsenal nu l-a pierdut doar pe Eduardo, ci şi două puncte importante. Afectaţi tare de accidentarea croatului, "tunarii" nu s-au regăsit în prima parte, cînd au fost conduşi de Birmingham, deşi evoluau în inferioritate. La reluare, puştiul Walcott, titularizat în locul suspendatului Eboue, a realizat o "dublă", însă insuficient. În minutul 4 de prelungiri, Clichy a faultat aiurea în careu, iar McFadden a dat sentinţa (2-2) din penalty.

ALTE CAZURI SIMILARE

"Călăul" Lăcătuş
În cariera de jucător, Marius Lăcătuş a făcut mai multe victime. Ultima a fost Vasile Ardeleanu. În meciul Steaua - FC Bacău din aprilie 1999, "Fiara" a intrat cu talpa asupra jucătorului moldovean, căruia i-a produs o dublă fractură de tibie şi peroneu. Lăcătuş a luat iniţial "galben", fiind apoi eliminat. După circa o jumătate de an de suferinţă, Ardeleanu a revenit pe gazon. Nu a rezistat însă prea mult, fiind nevoit să se retragă. Actualul tehnician al Stelei i-a mai lovit serios pe spaniolii Camacho şi Goicoecha şi pe sîrbul Vujacici.

"Killerul" Ganea
Ionel Ganea a fost protagonistul unui scandal ce a făcut vîlvă. La "amicalul" Scoţia - România, din martie 2004, atacantul român a intrat "la rupere" asupra lui Kennedy, la o fază oarecare. Consecinţa: scoţianul a suferit o ruptură la ligamentele genunchiului stîng. El a stat 3 ani şi intenţiona să-l dea în judecată, dar finalmente s-a răzgîndit tocmai fiindcă a putut reveni pe gazon. În România, în ultima vreme, fracturi au avut, între alţii, Pleşan, lovit de Semedo (CFR Cluj) şi inapt 4 luni, şi Adrian Popescu (Pandurii), accidentat de timişoreanul Alexa.

Djibril Cisse a păţit-o de două ori
Unul dintre cele mai cunoscute cazuri de jucători accidentaţi grav se referă la Djibril Cisse. Atacantul francez a păţit-o prima dată în 2004, cînd era la Liverpool. În meciul de la Blackburn, el a fost lovit din spate de McEveley (foto) şi s-a ales cu dublă fractură de tibie şi peroneu. A stat aproape 9 luni. După 2 ani, în testul Franţei cu China din 7 iunie, Cisse, tot după o intervenţie din spate, şi-a fracturat piciorul drept, ratînd CM 2006. Alte leziuni similare au mai suferit olandezul Davids, englezul Dyer, suedezul Henrik Larsson, italianul Totti.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (13)
 •  24 Februarie 2008, 17:20

Cel mai echitabil ar fi sa-i retraga dreptul de joc. Ce idiot...

 •  24 Februarie 2008, 12:23

mi s-a strans pielea p mine!:-s :|

 •  24 Februarie 2008, 11:34

in zilele lui bune, lacatus era in stare sa rupa o duzina de picioare in felul asta.... ;)

Vezi toate comentariile (13)
Comentează