INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2022

Spania cumpărată cu 3 milioane de euro?! » Acuzații din Brazilia: Qatar i-ar fi plătit și pe iberici

Spaniolul Fabregas, stînga, contra uruguayanului Caceres în amicalul de la Doha pentru care Villar (medalion) a încasat 3 milioane euro
Spaniolul Fabregas, stînga, contra uruguayanului Caceres în amicalul de la Doha pentru care Villar (medalion) a încasat 3 milioane euro

Articol de - Publicat luni, 22 iunie 2015 00:00

Fostul președinte al federației cariocas, Ricardo Teixeira, a dezvăluit acordul dintre cele două țări. Plata s-ar fi făcut la 14 luni după vot, în contul unui amical disputat de selecționata lui Del Bosque la Doha .

În scandalul legat de corupția la vîrful FIFA, declanșat în timpul Congresului din mai, Spania a preferat discreția. În afara faptului că a votat menținerea lui Sepp Blatter în fruntea forului mondial, se pare că președintele Federației de la Madrid, Angel Maria Villar, bun prieten cu Mircea Sandu, a mai avut un motiv. L-a dezvăluit deunăzi Ricardo Teixeira, fost șef al Federației braziliene (CBF) și membru în CEx FIFA.

Teixeira a povestit revistei Terra că în decembrie 2010, la atribuirea CM 2018 și 2022, ibericii ar fi încheiat un pact cu reprezentanții Qatarului: "Candidatura comună a Spaniei și Portugaliei pentru 2018 se baza pe cele 3 voturi ale sud-americanilor și pe cîteva din Europa, dar nu erau suficiente. Atunci, eu, argentinianul Grondona și Villar ne-am înțeles cu șeicii Qatarului să atragă voturile asiaticilor de partea noastră. Iar noi să-i sprijinim pentru turneul final din 2022".

Spania a pierdut în fața Rusiei, dar și-a ținut cuvîntul dat qatarienilor, care au obținut Mondialul 2022. Răsplata, sugerează Teixeira, și-ar fi luat-o 14 luni mai tîrziu, cu ocazia unui amical jucat la Doha contra Uruguayului: 3 milioane euro!

Nici Teixeira nu-i curat

Retras de la conducerea Federației braziliene în 2012, Ricardo Teixeira, 68 de ani, a fost acuzat în același an de luare de mită. Potrivit raportului unui procuror elvețian, împreună cu fostul președinte FIFA Joao Havelange, socrul său, Teixeira ar fi încasat 41 milioane $ din acordarea drepturilor de marketing la Mondiale, prin intermediul firmei ISL, în perioada 1992- 2000.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează