INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

Spînzurat! Ultrașii lui Ajax au aruncat peste balustradă o păpușă cu ștreangul în jurul gîtului. Ce jucător a fost vizat

Fanaticul din peluză și păpușa spînzurată
Fanaticul din peluză și păpușa spînzurată

Articol de - Publicat marti, 09 februarie 2016 00:00

Duminică, pe Amsterdam ArenA, în Clasicul atît de fierbinte jucat între dușmanii de moarte, goalkeeperul în vîrstă de 30 de ani a fost amenințat și înjurat 90 de minute. Autorul macabrului gest a fost arestat imediat și nu mai poate intra pe nici un stadion olandez. Scorul meciului: 2-1 pentru Ajax.

Kenneth Vermeer a crescut la Academia lui Ajax, s-a pregătit 6 ani la centrul De Toekomst și a jucat 8 sezoane la prima echipă. Totul a fost uitat într-o clipă de ultrașii "lăncierilor" pe 31 august 2014, cînd portarul selectat la toate "naționalele" de juniori și seniori ale Olandei a semnat cu Feyenoord. Din acea clipă, fanii extremiști l-au considerat un trădător, asaltîndu-l pe internet cu mesaje de amenințare. Cu moartea!

"Trăim într-o lume nebună"

Duminică, înaintea Clasicului de pe ArenA, facțiunea radicală roș-albă a creat o atmosferă macabră în peluza din fața lui Vermeer. Fum gros, negru, și pe acest fundal sinistru un fanatic a aruncat peste balustradă o păpușă cu o funie în jurul gîtului.

Pe spate era scris Vermeer și avea numărul 1. Lîngă ea, bannerul care nu lipsește niciodată din inima galeriei: "Un Ajacied adevărat". Era doar începutul, într-o partidă în care goalkeeperul a fost insultat nonstop.

Huliganul a fost arestat cînd jocul nici nu se încheiase și i s-a interzis accesul pe stadioane. Dar rana rămîne în sufletul lui Kenneth: "Trăim într-o lume nebună".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
858776947490862
Alexandru Chiţu  •  09 Februarie 2016, 13:49

Asa trebuie facut si cu marica si tamas si tucudean !!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează