INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPORTING

Sporting stă rău în campionat, dar bine la pumni » Sa Pinto l-a pocnit pe Liedson

Sa Pinto, Sporting Lisabona
Sa Pinto, Sporting Lisabona

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 ianuarie 2010 00:00

În urma incidentului cu atacantul brazilian, directorul sportiv al clubului portughez a demisionat

Scîntei la Sporting. Le-a provocat Ricardo Sa Pinto, director sportiv al clubului portughez, rămas amic cu Marius Niculae de cînd ambii au evoluat împreună în tricoul echipei din Lisabona, între 2001 şi 2005. În perioada 2001-2003, antrenor le-a fost Boloni.

Iritat din cauza victoriei chinuite de miercuri, abia 4-3 cu modesta Matral (liga a treia) în "16"-imile Cupei Portugaliei, fostul internaţional lusitan (37 de ani) şi-a vărsat năduful pe Liedson. În tunelul ce duce spre vestiare, i-a reproşat acestuia că a fost superficial şi a ratat mult. Atacantul brazilian (32 de ani) nu i-a rămas dator. Aşa s-a ajuns la jigniri şi injurii, într-o tensiune în creştere. Finalmente, nervii n-au mai putut fi ţinuţi în frîu. Cei doi au trecut de la vorbe grele la lovituri. A urmat un schimb de pumni în toată regula, care a durat secunde bune. S-a lăsat şi cu semne, în special pe faţa lui Liedson, înainte ca alţi jucători să intervină şi să-i despartă.

Cum răbdare la Sporting nu mai există, alb-verzii fiind în campionat doar pe locul 4, la 12 puncte de liderul Braga, consecinţele au apărut imediat. Şifonat după un asemenea scandal, Sa Pinto  (în funcţie din noiembrie 2009) a demisionat ieri, decizie acceptată rapid. În schimb, ruşinat de urmele vizibile ale luptei, Liedson n-a mai venit la antrenamente. Contra lui s-a deschis o acţiune disciplinară, ceea ce-i va aduce o amendă consistentă.

Sărise şi la Artur Jorge
Episodul cu Liedson nu este primul conflict major produs de Sa Pinto. El a fost protagonistul altui scandal în martie 1997. Atunci, supărat că nu a fost convocat pentru un meci, l-a lovit cu pumnul în faţă pe selecţionerul portughez din acea perioadă, Artur Jorge. În urma acelui incident, fostul atacant a fost suspendat un an din toate competiţiile interne şi internaţionale.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
 •  22 Ianuarie 2010, 10:18

liedson dragilor de ceva timp e "portughez"

 •  22 Ianuarie 2010, 01:58

cica matral.....mare e gradina Domnului....MAFRA...desteptaciunilor.....vai de voi

Vezi toate comentariile (2)
Comentează