INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ATENTAT LA BERLIN

Stare de asediu » Meciurile din Bundesliga sunt păzite cu arme automate: ”Sfidăm teroarea ieșind pe gazon"

Polițiști echipați de luptă au păzit marți arena din Frankfurt, la Eintracht - Mainz (3-0) // FOTO Guliver/GettyImages
Polițiști echipați de luptă au păzit marți arena din Frankfurt, la Eintracht - Mainz (3-0) // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 22 decembrie 2016 00:00

Bundesliga păzită cu arme automate într-o situație critică. Aseară, forțele de securitate căutau un tunisian salafist radical de 23 de ani. El ar fi distrus Târgul de Crăciun din Berlin cu un TIR: 12 morți și 48 de răniți.

Fotbalul nu s-a oprit în Germania. Marți seară, la doar o zi de la atentatul terorist asupra Berlinului, unde un TIR a străpuns Târgul de Crăciun din Breitscheidplatz, lăsând în urmă 12 morți și 48 de răniți, patru partide s-au derulat în Bundesliga. Celelalte cinci au fost aseară. Niciuna amânată!

"Sfidăm teroarea pe stadion"

Zona stadioanelor a fost păzită de polițiști și trupe speciale în echipament de luptă, însă nimeni nu s-a bucurat cu adevărat. "A fost zi de meci, dar nu sărbătoare", s-a comentat pe twitter-ul Borussiei Dortmund.

Iar Michael Preetz, managerul Herthei (a jucat aseară, pe Olimpic, cu Darmstadt), a declarat: "Toți suntem afectați la club. S-a întâmplat în orașul nostru, aproape de casele noastre. A fost un atac împotriva sistemului de valori occidentale. Sfidăm teroarea ieșind pe gazon".

Voiau să-l deporteze

Luni noapte, forțele de securitate arestaseră un refugiat pakistanez, Naved Baluch, 23 de ani. Pe el l-au suspectat. A doua zi, l-au eliberat pe azilant. Nu era teroristul.

Potrivit Bild, vinovatul ar fi tunisianul Anis Amri, tot 23 de ani, salafist radical legat de Statul Islamic, căruia i s-au găsit mai multe pașapoarte în cabina truck-ului, sub scaunul șoferului.

În aprilie, acesta ar fi depus cerere de azil, refuzată. Și statul german, care îl bănuia că ar fi participat și la alt atentat, voia să-l deporteze. Stupefiant, acesta a dispărut.

Jucătorii Herthei s-au recules la locul atentatului

Ieri după-amiază, la șase ore de meciul cu Darmstadt, tot lotul Herthei Berlin a fost la Breitscheidplatz, iar antrenorul Pal Dardai a depus o coroană de flori în memoria victimelor atentatului.

Înaintea partidelor de acasă, alb-albaștrii stau într-un hotel situat foarte aproape de Târgul de Crăciun devastat de atacul terorist de luni seară.

"Nu există securitate garantată sută la sută pentru meciurile de fotbal, dar stadioanele noastre sunt printre cele mai sigure din lume"
Hendrik Lefert, responsabil cu securitatea al federației germane

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează