INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Steven Gerrard, scrisoare deschisă înaintea plecării de la Liverpool: ”Sînt cel mai norocos om!”

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 28 mai 2015 13:32

Căpitanul lui Liverpool, Steven Gerrard, 34 de ani, le-a transmis ultimele gînduri suporterilor "cormorani" printr-o scrisoare deschisă. Fotbalistul care a strîns 504 partide pentru Liverpool va pleca în această vară la LA Galaxy, iar duminică a îmbrăcat pentru ultima oară tricoul formației de pe Merseyside.

Vizibil emoționat și la partida de pe teren propriu cu Crystal Palace, Steve G. a ținut să mai transmită un mesaj oamenilor, "care au reprezentat singurul motiv pentru care am jucat fotbal"

"Meciul cu Palace, ultima mea apariție în fața voastră pe Anfield, a fost un moment extrem de emoționant pentru mine și familia mea. Am fost copleșit de felul în care voi, suporterii, v-ați luat adio de la mine și vreau să vă mulțumesc fiecăruia. Un moment trist totuși, dar pe care îl voi prețui pentru tot restul vieții"

"M-am îndrăgostit de fiecare minut jucat aici"

Gerrard a continuat prin a le mulțumi suporterilor pentru celebra finală de UCL, cîștigată de "cormorani" după ce au fost conduși cu 3-0 la pauză de către AC Milan.

"Momentul cu cea mai intensă bucurie pe care am simțit-o la acest club s-a consumat în urmă cu 10 ani, la Istanbul. Cea mai frumoasă noapte din viața mea. Cînd am ridicat trofeul deasupra capului am fost cel mai mîndru om din lume. Un merit imens îl au acești suporteri minunați, care au pus umărul la acea revenire spectaculoasă. Nu voi uita niciodată cum au reșit să ne motiveze după coșmarul din prima parte a partidei.

Lumea mă întreabă adesea dacă a fost o presiune prea mare să fiu căpitanul celei mai titrate echipe britanice. Niciodată nu am considerat acest lucru ca fiind o povara. A trebuit să am o responsabilitate imensă, dar am îmbrățișat această datorie întotdeauna și am iubit fiecare clipă. A fost o onoare pentru mine să fiu căpitanul lui Liverpool pentru atîta vreme. M-am îndrăgostit de fiecare minut jucat în fața celor mai frumoși fani din lume!

Sînt norocos că am putut evolua alături de fotbaliști imenși, dar și de tehnicieni extraordinari care m-au ajutat să cresc și să mă dezvolt ca fotbalist. Sînt mîndru de lucrurile pe care am reușit să le dau înapoi. Sînt mîndru de sacrificiile mele, dedicația și de loialitatea din anii ce au trecut. Dar mai mult de atît, cel mai important aspect, pe care îl repet și țin să-l subliniez. Am fost cel mai norocos pentru că mi s-a oferit oportunitatea să joc în fața unor asemenea fani"

"Sper să mă-ntorc"

După ce a declarat în urmă cu cîteva săptămîni că lasă echipa pentru că nu-și mai găsește locul și simte că nu o mai poate ajuta pe Liverpool cum a făcut-o pînă acum, Gerrard indică printre rînduri că reveni pe Anfield Road, dar nu ca fotbalist.

"Vreau să continui să îmbrac haina de fotbalist și în anii ce mi-au mai rămas. Mă îmbarc la o nouă provocare odată cu plecarea mea în Statele Unite. Sper să am oportunitatea de a mă întoarce pe Anfield într-o zi și să ajut clubul, sub orice formă. Chiar cred că voi îmi voi găsi un loc în cadrul echipei în viitorul apropiat și voi contribui la performanțele ce vor urma"

"Am avut oamenii alături"

Gerrard a încheiat mesajul printr-o călătorie spre momentul în care o carieră de fotbalist în tricoul lui Liverpool nu reprezenta decît un scenariu fantezist al unui scouser îndrăgostit de echipă. Echipă de care s-au îndrăgostit, și datorită lui, milioane de suflete.

"Cînd eram copil și băteam mingea pe Ironside Road, tot ce îmi doream de la viață era să joc pentru Liverpool. Am visat să îmbrac acel tricou măcăr o dată. Nu m-am gîndit că o să ajung să privesc în urmă și o să am 710 apariții în fotbalul profesionist după 17 ani. Sînt extrem de mîndru de mine. Am trăit cîteva bucurii excepționale, dar și momente dezolante, lovituri grele. Prin toate provocările am avut oamenii alături de mine. M-au împins de la spate. Nu o să uit niciodată asta.

Bucuriile au fost evident mai dulci pentru că le-am trăit alături de clubul la care am început fotbalul. Am împărțit momente speciale cu această formație. Astăzi, mă uit înspre tot ce am clădit și nu vreau decît să le mulțumesc fanilor pentru atitudinea magnifică pe care au avut-o față de mine în utlimele două decenii. M-ați ajutat să îmi îndeplinesc visele de nenumărate ori, în diferite moduri. Mi-ați oferit amintiri excepționale pe care nu le-aș da la schimb pentru nimic în lume.
Mulțumesc!"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
841158372636495
Bobby Niro  •  28 Mai 2015, 15:56

Maldini la Milan, Giggs la MU, Totti la Roma, Xavi la Barca, Casillas la Real... S8G e din aceeasi constelatie cu cei mentionati dar, eu cel putin, consider ca Stevie e peste ei. Daca as fi patronul unei mari echipe, Stevie G ar fi cel in jurul caruia as cladi echipa. Un exceptional fotbalist ce a jucat la un mare club. Bafta, campionule !

eu2
eu2  •  28 Mai 2015, 15:17

"...iar duminică a îmbrăcat pentru ultima oară tricoul formației de pe Merseyside". Merseyside este un comitat in NV format din 5 districte. Voi chiar credeti ca Liverpool FC este singurul club de fotbal din comitat? Everton de unde credeti ca este? Sau, dupa mintea voastra, Merseyside este tot aia cu Afield Road (strada pe care se afla stadionul cu acelasi nume). E Wikipedia, nu-i asa greu. Cand e vorba de steaua, spuneti ghencea, la rapid spuneti grant si tot asa. Ar trebui sa le spuneti bucuresteni la toti. Jurnalistilor

raducallin
raducallin  •  28 Mai 2015, 14:34

Respect Stevie G.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează