INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID - BARCELONA 0-4

Sufletul blaugrana » Căpitanul a fost cel mai bun jucător al Barcei și a fost aplaudat în picioare pe "Bernabeu"

Clipa perfecțiunii: Andres Iniesta șutează și înscrie pe
Clipa perfecțiunii: Andres Iniesta șutează și înscrie pe "Bernabeu". Marcelo și Modrici știu că e gol // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 23 noiembrie 2015 00:00

La 31 de ani, Andres a purtat banderola cu steagul catalan pentru prima oară într-un Clasico. Și a fost meciul lui. Peste golgeterii Neymar și Suarez, peste imbatabilul Bravo. După 10 ani, fanii Realului recunosc valoarea extraordinară a unui jucător al Barcei. Ronaldinho în 2005, Iniesta în 2015.

Sîmbătă, într-un Clasico istoric, ei trei au fost extraordinari. Neymar, one-man show. DisNeyland. Focuri de artificii. Suarez, un automat de goluri. Năucitor în careu. A lovit plasa cinci meciuri la rînd în Primera. Iar Bravo e portarul momentului. Și dacă s-ar fi dat peste cap Ronaldo, tot nu l-ar fi depășit pe chilian.

Cel care știe și face tot

Dar el, al 4-lea, Iniesta, a fost deasupra tuturor. Sufletul echipei. Cel care recuperează, pasează și înscrie. Știe să facă tot și face tot. Genial.

  • La 3-0, șutul său nu i-a lăsat nici o speranță lui Navas. Combinația perfectă de forță și precizie.
  • La 2-0, i-a oferit balonul de gol lui Neymar, model de generozitate. Exact la timp, nici mai devreme, nici mai tîrziu. Brazilianul era pe linie cu Sergio Ramos cînd s-a lansat spre poartă.
  • Andres din Albacete nu pierde mingea. Pase scurte, pase lungi, schimbă ritmul, schimbă direcția, mereu imprevizibil. Acum, n-a greșit decît 3 pase. Trei din 69!

L-ar fi vrut pe Iniesta în alb

În 2005, tot într-o zi de noiembrie, Iniesta juca doar ultimele 21 de minute ale Clasicului, înlocuindu-l pe Messi. Barca survola Realul pe " Bernabeu", 3-0, iar Ronaldinho era aplaudat de ultrașii blancos.

Sîmbătă, un deceniu mai tîrziu, mijlocașul în vîrstă de 31 de ani a fost prima oară căpitanul blaugrana într-un derby. Și, în momentul înlocuirii, fanii madrileni l-au ovaționat în picioare. Ar fi vrut să fie el regele lor.

Iniesta vs Real

  • 1 gol
  • 1 assist
  • 69 de pase (66 complete)
  • 95,7% pase corecte
  • 7 recuperări

"Avem cu adevărat un jucător unic, un incredibil om de echipă. Iniesta este un patrimoniu al Barcelonei. Un patrimoniu al fotbalului. Un patrimoniu al umanității"
Luis Enrique, antrenor Barcelona

"Cînd am pășit pe gazon, aveam un singur gînd: să batem. Apoi, am vrut să batem la o diferență cît mai mare. Am făcut toți un meci complet, perfect"
Andres Iniesta, căpitan Barcelona

5.700a fost numărul golului Barcelonei în campionatul spaniol, marcat de Iniesta la Madrid; era 3-0 în minutul 53

23 de goluriau Neymar (12) și Suarez (11) în actuala ediție de campionat; ei sînt golgeterii Primerei

Cristiano: "Ori eu, ori Benitez!". Antrenorul e condamnat. Vine Zidane?

După 0-4 cu Barcelona, Madridul e oficial în criză. Fanii au fluturat batistele albe, le-au cerut demisiile lui Florentino Perez și Rafa Benitez, iar Cristiano Ronaldo (foto, blocat de Bravo; curtat insistent de PSG și Man. United) i-ar fi transmis clar președintelui: "Dacă rămîne Benitez, plec! Ori eu, ori el!".

Potrivit Marca, antrenorul ar fi deja condamnat și, 99%, nu va rămîne pe "Bernabeu". Unica necunoscută: va fi demis acum sau la vară? Dacă se va lua o hotărîre de urgență, și Rafa va fi concediat în zilele următoare, albii îl au ca variantă rapidă pe Zidane, tehnicianul echipei B, Real Castilla. Suporterii îl vor însă înapoi pe Ancelotti, cel care a cucerit în 2014 a 10-a Ligă a Campionilor madrilenă.

CITATUL ZILEI:

"Barcelona este singura echipă cu două stadioane: «Camp Nou» pentru meciuri și «Bernabeu» pentru antrenamente"
Mario Balotelli, atacant Milan

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează