INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPER LIGA EUROPEI

Plafon salarial în „Liga Bogaților” » Limitele pe care șefii Super Ligii vor să le impună

Manchester City și Manchester United sunt două dintre cluburile fondatoare ale Super Ligii // foto: Guliver/gettyimages
Manchester City și Manchester United sunt două dintre cluburile fondatoare ale Super Ligii // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat marti, 20 aprilie 2021 12:43 / Actualizat marti, 20 aprilie 2021 12:48

Conducătorii Super Ligii Europei plănuiesc să introducă un plafon salarial pentru cluburile participante, precum și reglementări cu privire la sumele de transfer care ar urma să fie achitate pentru fotbaliști.

Privită drept o „ligă a bogaților”, în Super Liga Europei vor existat totuși limite salariale și la transferuri. Potrivit Mundo Deportivo, cluburile fondatoare lucrează la stabilirea unui plafon salarial în Super Ligă, asemănător celui din NBA, cea mai importantă competiție de baschet a lumii.

Limită la transferuri în Super Liga Europei!

De asemenea, în ultimele luni s-ar fi discutat și despre impunerea unei limite la transferuri. Acestea nu vor putea depăși o anumită sumă, care va fi stabilită în funcție de mai mulți parametri, precum vârsta fotbaliștilor și anii de contract pe care aceștia îi mai au cu actuala echipă.

Chiar Florentino Perez, președintele Super Ligii, a lăsat de înțeles că aceste limite vor fi impuse: „Va exista un fair-play financiar, precum și o stabilitate a cluburilor”, a spus Perez la El Chiringuito TV.

3,5 miliarde de eurovor primi cluburile „fondatoare", împreună, pentru infrastructura turneului și pentru a compensa impactul pandemiei de coronavirus

Cele 12 cluburi fondatoare ale Super Ligii Europei:

  • Barcelona
  • Real Madrid
  • Atletico Madrid
  • Manchester United
  • Liverpool
  • Arsenal
  • Manchester City
  • Tottenham
  • Chelsea
  • Inter AC
  • Milan
  • Juventus

Mai multe știri despre Super Liga Europei: 

Suma colosală promisă câștigătoarei Super Ligii: de peste 3 ori mai mare decât ia cine ridică Liga Campionilor!

Suporterii cluburilor „Big 6” din Premier League fac front comun împotriva favoriților: „Ne opunem total” + „Trăim o trădare supremă”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
ripensistu
ripensistu  •  20 Aprilie 2021, 17:39

Problema asta a lacomiei nu a inceput acum, a inceput in anii '90 cand echipele de top din Anglia s-au rupt de Football League si au fondat Premier League si cand Cupa Campionilor Europeni a devenit Liga Campionilor, adaugand faza grupelor ca sa ajute echipele de top sa fie eliminate mai greu, eliminand limita de straini dintr-o echipa si marind numarul de echipe calificate din tarile puternice la 4 iar campioanele din tarile slabe sa mearga prin tururi preliminare.Initiatorul acestei lacomii si deasemenea presedinte al European Super League este bineinteles penalul Florentino Perez(cel mai distructiv personaj din istoria fotbalului), incepand astfel de mizerii din 2000 cu politica lacoma a "Galacticos".Acele cluburi care defapt nu mai sunt cluburi, sunt doar niste grupuri artificiale ahtiate dupa bani ar trebui sa fie desfiintate si cei care sustin astfel de chestii sa le fie rusine. Bogatii devin din ce in ce mai bogati si tot nu le ajunge. Toata lumea ar trebui sa boicoteze aceste 12 abominatii si sa sustina echipe "mici".

Vezi toate comentariile (1)
Comentează