INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Suprimat » Chelsea l-a dat ieri afară pe managerul Andre Villas-Boas

Villas-Boas a avut o perioadă frumoasă la Chelsea (2004-2007) ca secund al lui Mourinho. În calitate de șef n-a rezistat decît 8 luni
Villas-Boas a avut o perioadă frumoasă la Chelsea (2004-2007) ca secund al lui Mourinho. În calitate de șef n-a rezistat decît 8 luni

Articol de - Publicat luni, 05 martie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 04 martie 2012 21:32

Înfrîngerea suferită în faţa lui Gabi Tamaş i-a fost fatală tehnicianului portughez, care nu mai avea nici sprijinul jucătorilor.

Inevitabilul s-a produs. După eşecul cu West Bromwich (0-1), al 7-lea suferit de Chelsea în acest campionat, patronul Roman Abramovici a intervenit pentru a limita pe cît posibil daunele. Şi l-a dat ieri afară pe managerul Andre Villas-Boas.

Miliardarul rus nici nu-şi mai putea permite să stea cu mîinile-n sîn. Toate obiectivele sezonului sînt în pericol. Dacă echipa a ieşit deja din Cupa Ligii Angliei, în Premier League e la 3 puncte de locul 4, ultimul ce asigură prezenţa în Ligă. Competiţie în care trebuie să remonteze acel 1-3 cu Napoli din prima manşă a "optimilor". Albaştrii stau pe un teren minat şi în Cupa Angliei, unde mîine seară, tot în "optimi", îi aşteaptă rejucarea cu Birmingham (1-1 în prima manşă, la Londra).

Abramovici a luat în calcul inclusiv faptul că Villas-Boas nu mai avea demult sprijinul jucătorilor. Portughezul i-a abandonat la un moment dat pe bancă pe Ashley Cole, pe Lampard şi pe Essien. Iar efectul măsurii luate a fost un conflict deschis, ce i-a distrus ireversibil autoritatea în vestiar.

Deocamdată, Di Matteo
În locul lui Villas-Boas, Chelsea l-a numit ieri pe secundul Roberto Di Matteo. Dar nu se ştie dacă acesta va rămîne pînă la finele sezonului, întrucît clubul poartă negocieri cu Rafa Benitez, care vrea măcar 18 luni de contract. În cărţi mai e şi Pep Guardiola, dacă nu prelungeşte la Barcelona.

40,3 milioane euro l-a costat Villas-Boas pe Abramovici: 15 milioane ca să-l ia de la Porto, 3,3 milioane pentru 8 luni de contract şi despăgubirea de 22 de milioane

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează