INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

Surpriză! Michel Platini nu vrea la FIFA: ”Încă nu a venit momentul unei asemenea decizii”

Cu o zi înainte de anunţ, Platini s-a aliniat şi el modei
Cu o zi înainte de anunţ, Platini s-a aliniat şi el modei "Ice Bucket Challenge"

Articol de - Publicat vineri, 29 august 2014 00:00 / Actualizat vineri, 29 august 2014 00:43

Actualul preşedinte al UEFA nu va intra în lupta pentru şefia forului mondial.

Călduroasă şi umedă, ziua de joi a început la Monte Carlo cu o lovitură de teatru. Toată lumea fotbalului aştepta ca în conferinţa de presă de la Meridien Beach Plaza Hotel, Michel Platini să-şi anunţe candidatura la succesiunea lui Sepp Blatter, alegerile pentru FIFA urmînd să aibă loc pe 29 mai 2015. Cînd colo, spre stupefacţia generală, preşedintele UEFA a bătut în retragere!

Parcă deranjat de gulerul cămăşii, pe care l-a tot lărgit, acesta a pus capăt oricăror interpretări: "Poate că va veni şi timpul unei asemenea decizii, dar încă n-a venit. Eu mai am de terminat ce-am început la Nyon, proiecte multe şi ambiţioase".

Surpriza e cu atît mai mare cu cît, de regulă bine informat, L'Equipe lăsa de înţeles, chiar în ediţia de joi dimineaţă, că Platini, 59 de ani, va intra în luptă cu Blatter, 78 de ani, deoarece prietenia lor s-ar fi rupt irevocabil.

"Nu-l voi mai susţine pe Blatter pentru un nou mandat. Am făcut-o în 1998 (n.a. cînd elveţianul a cîştigat prima oară), dar s-a sfîrşit. O ştie şi el, i-am spus-o", a reprodus ziarul citat o declaraţie pe care fostul decar al "naţionalei" Franţei şi al lui Juventus a dat-o în iunie.

Într-adevăr, bossul fotbalului european n-a zis niciodată clar că va concura pentru fotoliul de la Zurich. A sugerat însă asta în mai multe rînduri, cu precădere după ce s-au înmulţit suspiciunile de corupţie la adresa şefului FIFA şi a anturajului acestuia.

Am asistat la conferinţa de presă amintită, unde am constatat o oarecare dezamăgire în rîndul ziariştilor de sport din întreaga Europă. Rostită ori nu, concluzia lor e că Blatter rămîne o piatră grea de spart. Poate chiar imposibil.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează