INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2018

Tehnologie video pe Național Arena? » FIFA introduce Hawk-Eye și în preliminarii!

Camerele înregistrează mișcările balonului în zona porții, imaginile fiind prelucrate de un software. Cînd mingea depășește linia porții, arbitrul primește un semnal acustic în cască... +1   FOTO
Camerele înregistrează mișcările balonului în zona porții, imaginile fiind prelucrate de un software. Cînd mingea depășește linia porții, arbitrul primește un semnal acustic în cască...

Articol de - Publicat sambata, 09 mai 2015 00:00

Sistemul nu va fi obligatoriu. Se va decide de la meci la meci și va trebui ca federațiile echipelor care se înfruntă să-și dea acordul scris.

FIFA spune stop golurilor-fantomă și polemicilor nu doar la Mondiale. Joi, în cursul unei reuniuni ținute la Geneva, responsabilii forului suprem au decis să introducă tehnologia video de linia porții și în preliminarii!

Ceea ce înseamnă că, foarte probabil, vom avea Hawk-Eye, sistemul utilizat la CM 2014, și pe Național Arena, la primul meci acasă al "tricolorilor" în calificările pentru Rusia 2018.

Poate și din cauza costurilor ridicate, FIFA a ținut să precizeze că tehnologia video nu este deocamdată obligatorie. Se va decide de la meci la meci, iar federațiile echipelor care se înfruntă va trebui să-și dea acordul scris înaintea partidei.

Această extindere este consecința succesului înregistrat de Hawk-Eye la turneul final din Brazilia, dar și în acest sezon din Premier League. Situațiile controversate au fost puține, într-adevăr, dar important este că niciodată n-a dat greș.

180.000 de euro îi vor costa pe responsabilii FRF echipamentul și instalarea Hawk-Eye pe Național Arena

OK pentru pauza de hidratare

În cadrul aceleiași reuniuni, FIFA a decis introducerea time-out-ului ambiental. Acea pauză pe care echipele o pot solicita arbitrului în timpul meciului, pentru hidratare, în condiții de caniculă. Totodată s-a hotărît ca partidele suspendate să nu se rejoace în întregime, ci să se reia din minutul în care au fost întrerupte.

Se unesc împotriva lui Blatter

Contracandidații lui Sepp Blatter la șefia FIFA, olandezul Van Praag, portughezul Figo și prințul iordanian Bin Al-Hussein, își unesc forțele. Se vor întîlni luni la Nyon pentru a decide ca doar unul dintre ei, cel cu șansele cele mai mari, să-l înfrunte pe actualul președinte în alegerile din 29 mai.    

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
ares123
ares123  •  09 Mai 2015, 19:22
Postat de ottobraun pe 09 Mai 2015, 09:26

la fotbabul care exista in romania asta mai lipsea!

"""Ceea ce înseamnă că, foarte probabil, vom avea Hawk-Eye, sistemul utilizat la CM 2014, și pe Național Arena, la primul meci acasă al "tricolorilor" în calificările pentru Rusia 2018.""" bai ***, tu nu citesti si continutul unui articol...te multumesti doar cu titlul ???? Dar la ce comentarii *** ai nici nu ma mir...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

stefansb
stefansb  •  09 Mai 2015, 15:25

mai bine ar introduce reluarile la fazele litigioase

10203839225041363
Vasi Mar  •  09 Mai 2015, 15:16
Postat de sevilla_1986 pe 09 Mai 2015, 10:53

180.000 de euro...asta este o suma atit de mare pt o federartie?

problema este ca "burlanu' ' si gasca sa de la frf o sa declare ca acest sistem "costa vreo 3 milioane-cel putin" iar la bilantul financiar negativ,vor da vina pe FIFA:)))

Vezi toate comentariile (8)
Comentează