INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHINA

Tevez face banii » Debut în forţă pentru argentinian în China: a făcut show cu Jiangsu Suning

Chinezii nu l-au putut opri pe Tevez nici înfigându-i mâna-n piept // Foto: AFP
Chinezii nu l-au putut opri pe Tevez nici înfigându-i mâna-n piept // Foto: AFP

Articol de - Publicat marti, 07 martie 2017 00:00

Argentinianul, plătit cu 40 de milioane € pe sezon la Shanghai Shenhua, a dat un gol și două assisturi la debut, 4-0 cu Jiangsu Suning.

Dacă cifrele unor transferuri făcute de cluburile chinezești în recent încheiatul mercato par exagerate, în cazul lui Carlos Tevez n-au aruncat banii pe fereastră.

Shanghai Shenhua i-a făcut un contract de 40 de milioane de euro pe sezon, iar argentinianul a început să-l "amortizeze" încă din prima etapă.

Duminică, la 4-0 cu fosta echipă a lui Dan Petrescu, Jiangsu Suning, Tevez a fost "one man show". La golul de 1-0 i-a pus mingea pe cap lui Giovanni Moreno, din lovitură liberă (17). Iar pe al doilea l-a marcat el însuși, din penalty (36).

Atacantul de 33 de ani a revenit în prim-plan pe final (86). La o centrare în careul advers, el a prelungit cu capul către același Moreno, care a închis tabela: 4-0.

"Tevez și-a început aventura în China exploziv. Și faza golului trei a plecat tot din gheata lui"
Gustavo Poyet, manager Shanghai Shenhua

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close