INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Extrema care a refuzat naționala României a ajuns în La Liga » Cât a plătit Granada pentru jucătorul canadian

Theo Corbeanu, în tricoul lui Grasshoppers // Foto: Imago
Theo Corbeanu, în tricoul lui Grasshoppers // Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 02 februarie 2024 13:14 / Actualizat vineri, 02 februarie 2024 13:32

Theo Corbeanu (21 de ani) s-a transferat definitiv de la Wolverhampton la Granada, chiar în ultimele ore de mercato. Echipa andaluză a plătit 1,5 milioane de euro și l-a adus în campionatul de elită al Spaniei pe tânărul cu părinți români care a jucat la juniorii „tricolorilor”.

Avem trei fotbaliști români în La Liga, dar în ultima zi de mercato invernal se putea adăuga al patrulea. După Ianis Hagi (Alaves), Andrei Rațiu (Rayo Vallecano) și Horațiu Moldovan (Atletico), Theo Corbeanu a prins transferul carierei. 

Al treilea transfer din 2024 în fotbalul mondial! Cine întrece mutarea lui Radu Drăgușin la Tottenham
MERCATO
Al treilea transfer din 2024 în fotbalul mondial! Cine întrece mutarea lui Radu Drăgușin la Tottenham

Tânărul de 21 de ani, cu părinți români și care a jucat la juniorii „tricolorilor”, a semnat, aseară, un contract pe două sezoane și jumătate cu Granada. 

Jucătorul care a ales însă să evolueze la naționala de seniori sub culorile Canadei abia revenise la Wolverhampton, după o primă parte a stagiunii petrecute la Grasshoppers Zurich. 

Statisticile internaționalului canadian nu au fost grozave în Super League a Elveției: un gol și cinci pase decisive a reușit în 18 partide (14 bifate ca titular).

Theo Corbeanu vine în locul unui jucător plecat la Bayern

Echipa andaluză, aflată pe penultimul loc în LaLiga, cu 11 puncte după 22 de etape, la șase „lungimi" de prima poziție de deasupra liniei retrogradării, a plătit 1,5 milioane de euro, un pic mai puțin decât are cotă pe Transfermarkt.de, 1,7 milioane. Antrenorul uruguayan Alexander Medina l-a vrut pentru a acoperi plecarea neprevăzută a unei extreme.

Bryan Zaragoza (22 de ani) trebuia să se transfere în vară la Bayern, dar campioana Germaniei era în criză de efectiv, după ce s-a "rupt" Leroy Sane, și a dat 4 milioane de euro pentru a-l împrumuta, iar la finele stagiunii va mai achita 13 milioane. Cifrele spaniolului cu o selecție la națională sunt peste cele ale lui Corbeanu: 6 goluri și două assisturi în 21 de meciuri.

Theo visează să evolueze la Mondialul din 2026!

Născut în Canada, din părinți români, emigrați în Țara Frunzei de Arțar în 1999, Corbeanu a jucat 2 ani la juniorii „tricolori", între 2017 și 2019. Dar a ales în cele din urmă naționala țării natale, pentru care a bifat 7 apariții și două goluri. 

14goluri și 4 assisturi are Theo Corbeanu la echipele U18 și U21 ale lui Wolverhampton. La seniorii \"lupilor\" a jucat doar 8 minute în Premier League, contra lui Tottenham

Theo visează la Mondialul din 2026, organizat de Canada, împreună cu SUA și Mexic. "Roș-albii" au o generație foarte bună, condusă de Alphonso Davies (Bayern, 23 de ani) și Jonathan David (Lille, 24).

Corbeanu a mai evoluat în carieră în Anglia în diviziile inferioare, la Sheffield Wednesday, Blackpool, Milton Keynes Dons, și în Germania, la Arminia Bielefeld, în 2. Bundesliga

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Barcelona, atac furibund la adresa lui Real Madrid: „Este o rușine!” » Ce a spus președintele Joan Laporta
SPANIA
Barcelona, atac furibund la adresa lui Real Madrid: „Este o rușine!” » Ce a spus președintele Joan Laporta
A opta oară când i se întâmplă în Spania! Ce a pățit brazilianul Vinicius Junior în meciul restanță cu Getafe
SPANIA
A opta oară când i se întâmplă în Spania! Ce a pățit brazilianul Vinicius Junior în meciul restanță cu Getafe

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
Magneto9
Magneto9  •  02 Februarie 2024, 15:03

mare atacant. 10 goluri in 97 meciuri la aproape 22 ani. la final de cariera are sanse sa dea cate a dat si Marica (79 goluri in 382 meciuri pt cine nu stie).

mr90
mr90  •  02 Februarie 2024, 14:34

Din Premier League la Granada ... intr-adevar a dat lovitura !

21lva
21lva  •  02 Februarie 2024, 14:16

Daca nu joaca pentru nationala Romaniei inseamna ca nu e roman?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează