INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  WIGAN - ARSENAL 1-1, 2-4 LA PENALTYURI

Tîrîş în finală » Arsenal a avut nevoie de penalty-uri pentru a trece de Wigan, 4-2

Înger și demon, Mertesacker egalează din alunecare și trimite meciul în prelungiri // Foto: Reuters
Înger și demon, Mertesacker egalează din alunecare și trimite meciul în prelungiri // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 13 aprilie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 12 aprilie 2014 22:46

Condusă cu 1-0, trupa lui Wenger a eliminat dramatic deţinătoarea trofeului, aflată pe locul 5 în liga secundă, portarul Fabianski apărînd două lovituri de departajare.

Wenger a supravieţuit thrillerului de ieri, pe Wembley, unde Arsenal a trecut dramatic de Wigan, chiar deţinătoarea Cupei Angliei, 1-1 şi 4-2 la penaltyuri. Iar "tunarii" visează la primul trofeu după nouă ani.

Dar cît s-au chinuit cu divizionara secundă! În prima repriză, Carson a parat în două rînduri în faţa lui Sanogo, mai ales cînd francezul scăpase spre gol! Şi Podolski a ameninţat ţinta dintr-o lovitură liberă. Wigan? S-a apărat disciplinat şi a sperat să repete pe contraatac minunea cu Man. City din "sferturi".

Şansa a fost Mertesacker: tackling neglijent în careu la slalomul lui McManaman şi penalty fructificat de Jordi Gomez (63). Visul a durat 20 de minute. După bara lui Sagna şi balonul scos de pe linie de Crainey, Mertesacker şi-a reparat gafa, egalînd cu capul: 1-1.

În prelungiri Oxlade-Chamberlain a lovit vinclul, aşa că s-a ajuns la loviturile de departajare. Fabianski a scos de două ori, oferind viza pentru finala de pe 17 mai.

0 victorii are Arsenal în 3 meciuri pe noul Wembley. Precedentele au fost eşecuri cu 2-1, semifinala Cupei Angliei cu Chelsea, în 2009, şi finala Cupei Ligii cu Birmingham, în 2011

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (1)
ciuraru
ciuraru  •  13 Aprilie 2014, 09:42

De cand se scrie TARAS CU I?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează