INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LUCA TONI NE DĂ FIORI

“Tor! Tor! Tor!”

Articol de - Publicat vineri, 18 aprilie 2008 00:00

Înseamnă gol şi e singurul cuvînt pe care italianul îl ştie în germană. Dar îl pune impecabil în practică.

Cînd îl vezi pe Luca Toni cum marchează pe bandă rulantă în Bundesliga, e greu să nu te gîndeşti la ce-i aşteaptă pe “tri­co­lori” în duelul direct de la Euro 2008. De cînd s-a transferat la Ba­yern, vara trecută, fostul coechipier al lui Mutu la Fiorentina tra­ver­sea­ză o perioadă fantastică.

Italianul are o aşa foame de go­luri încît Gazzetta dello Sport l-a bo­tezat “Toni Cannibale”, iar an­tre­­norul său, Ottmar Hitzfeld, nu re­uşeşte cu nici un chip să-l scoată de pe teren. Tehnicianul german a încercat de două ori pînă acum. În pauza meciurilor cu Dortmund (5-0) şi, miercuri seară, la Frankfurt (3-1), Hitzfeld i-a propus să-l în­lo­cu­iască pentru a-l menaja în per­s­pec­tiva finalei Cupei Germaniei, de sîm­bătă. Degeaba.

Toni i-a răspuns repetînd sin­gu­rul cuvînt pe care-l ştie în ger­ma­nă: “Tor! Tor! Tor!”. Adică gol, pe ro­mâneşte. Voia să rămînă pe te­ren ca să mai înscrie şi, spre sa­tis­fac­ţia şefilor, a şi făcut-o. La Frank­furt, cel puţin, Luca a salvat-o pe Ba­yern în repriza secundă cu o “du­blă”, a treia consecutivă într-o săp­tă­mînă.

33 de goluri a marcat Toni pentru Bayern pînă acum în toate competiţiile.

12 milioane de euro a dat Bayern pentru a-l aduce pe Toni de la Fiorentina.

5,5 milioane de euro e salariul anual net al italianului la bavarezi.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
 •  18 Aprilie 2008, 11:16

cred ca s-a pacalit putin fiorentina cand l-a vandut cu 12 mil. la cat marcheaza putea obtine o suma mai frumusica. poate intradevar si varsta si-a spus cuvantul.

 •  18 Aprilie 2008, 09:39

e prea tare zdreantza asta, sper sa ramana si la anu' ca se aude ca milan il tenteaza.

 •  18 Aprilie 2008, 04:27

Ronaldo a dat pana acum 28 de goluri in campionat plus ce a mai dat in liga si in cupa 100% l-a depasit pe Toni,mai informeaza-te si tu inainte sa zici chestii de genu,plus ca Flamini nu vine la Bayern,era doar un zvon.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează