INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BULGARIA

10.000 de oameni la înmormântarea lui Trifon Ivanov » "Tunyo, tu ai fost căpitanul nostru!". Gestul emoționant al lui Stoicikov

Stoicikov își plânge prietenul la Veliko Târnovo
Stoicikov își plânge prietenul la Veliko Târnovo

Articol de - Publicat vineri, 19 februarie 2016 00:00

Hristo Stoicikov a strecurat banderola "naționalei" Bulgariei în costumul lui Trifon Ivanov la înmormântarea de miercuri.

Inima "lupului" n-a mai bătut. Un stop cardiac l-a ucis pe Trifon Ivanov sâmbătă. Liderul apărării "naționalei" care juca în 1994 semifinalele Mondialului american își lua adio de la generația de aur a Bulgariei la jumătatea vieții. Avea doar 50 de ani.

Miercuri, toți coechipierii i-au fost alături. Hristo Stoicikov a venit de la Miami, Krasimir Balâkov din Germania, Mihailov, președintele federației, Lecikov, Sirakov. N-a lipsit nici selecționerul de atunci, Dimităr Penev, în vîrstă de 70 de ani.

Lecikov n-a uitat: "El ne-a unit echipa. Și tot el ne unește acum cu moartea lui". Pentru vecini, Tunyo era liderul, sudând personalitățile puternice din lot.

Însemna mai mult decât Mihailov, avea o influență mai mare printre colegi, chiar dacă pe hârtie portarul conducea. Dar Mihailov s-a retras, iar banderola a rămas pentru CM '98 la Trifon, adevăratul căpitan.

Miercuri, când a îmbrățișat corpul lui Ivanov, Stoicikov a scos ceva de la piept, strecurându-l în costumul prietenului său. Ce era? Hristo n-a vrut să dezvăluie, dar jurnaliștii bulgari au aflat în cele din urmă. Era banderola "naționalei". Cel mai bun jucător îi împlinise ultima dorință căpitanului.

10.000de oameni și-au luat adio de la Trifon Ivanov miercuri, la Sala Sporturilor din Veliko Târnovo

77 de meciuria jucat Ivanov în 10 ani la "naționala" Bulgariei, pentru care a marcat 6 goluri

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
the_gunner
the_gunner  •  19 Februarie 2016, 14:48

Dupa cum remarca Martin Tiler ,vestitul comentator englez ,daca Bulgaria a jucat semifinalele in '94 totul li se datoreste lui Ivanov si Leichkov. L-a considerat pe Ivanov cel mai bun aparator al deceniului 1991-2000. Peste oricare italian ,german,englez,sau brazilian .

1814817768742407
Tatar Alexandru Ioan  •  19 Februarie 2016, 12:54

Un exemplu de a fi profesionist și un alt MARE exemplu de a-ti respecta valorile!România,se aude,se vede???

lacatusdinamovistu
lacatusdinamovistu  •  19 Februarie 2016, 12:50
Postat de mariuss72 pe 19 Februarie 2016, 11:42

Pacat ca s-a stins asa de tinar. Jos palaria pentru bulgari ca l-au petrecut cum trebuie, la noi mor foste glorii si nu se sinchiseste nimeni.

cum a fost cu Lucian Bălan ..nimeni de la steaua si nici dintre colegii lui NU au fost la inmormantare ..macar de ochii lumii ..daca iesea ceva lovele Becali era cu toate televiziunile acolo si promitea el marea cu sare ...asa sa stins un jucator emblematic al stelei in anonimat ..Dumnezeu sa-l ierte .

Vezi toate comentariile (10)
Comentează