INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INTERVIU

Tupeu, violență și pușcărie » Detalii sumbre din viața rebelului Joey Barton. „Am crescut pe străzi!”

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat marti, 20 septembrie 2016 16:17

Joey Barton, 34 de ani, a fost suspendat recent de Glasgow Rangers pentru trei săptămâni după un conflict cu Andy Halliday, colegul său de echipă. 

Englezul a oferit un interviu amplu publicației Daily Mail în care a vorbit despre comportamentul său violent, despre familia sa, dar și despre autobiografia intitulată No Nonsense.

"E timpul să îngrop caricatura. Promit deschidere totală, deoarece am ajuns la o înțelegere cu instinctele și experiențele care mi-au scos la iveală cea mai urâtă latură. Sunt Joey Barton 2.0”, și-a început povestea fostul jucător al lui City, Newcastle și QPR.

Acesta a continuat apoi să vorbească despre problemele de familie și despre cum l-a învățat tatăl său să lovească la doar 12 ani.
Tatăl lui Barton era membru al unei găști de cartier, iar unchiul său i-a cerut să ascundă o sumă de bani furată, tânărul Barton păstrând mărunțișul. Un văr al lui Joey era o tânără speranță a lui Liverpool, însă a furat 30 de perechi de ghete din vistieria clubului.

Un unchi al mijlocașului a fost omorât cu un tac, în timp ce fratele său, Michael, împreună cu un alt văr, Paul Taylor, au fost condamnați pentru uciderea unui tânăr de culoare în 2005. La fel a sfârșit și un al treilea membru din familia lui Barton, care povestește pe larg despre faptul că violența l-a urmat în întreaga viață datorită familiei sale.

"Răspunsul simplu este să mă condamni ca o manifestare a răului. Soluția mai dificilă este să cauți motivele", spune Barton în cartea sa, care începe cu un capitol în care acesta își vizitează un fost prieten condamnat pentru omor.

"Încerc să mă uit înapoi și să înțeleg cine am fost. Vreau să devin un tată mai bun pentru copii mei. Nu vreau să ajungă ca mine", recunoaște Joey Barton, tată al unui băiat și al unei fetițe.

Actualul jucător al lui Rangers spune că regretă mutarea pe Ibrox, dar crede că merita mai mult decât o singură selecție în naționala Albionului, venită în 2007. De asemenea, Barton este convins că ar fi un selecționer mai bun decât Sam Allardyce sau Roy Hodsgon.

"Sunt un jucător mai bun decât Allardyce? Da! Cred într-adevăr că aș putea fi un selecționer mai bun decât Sam? Evidenta, da! Ce are Sam și nu am eu?", se întreabă Barton, care se pregătește de o carieră în antrenorat. "Presiune? Sunt făcut să suport asta! Crezi că lumea nu se uită la mine când mă plimb în Glasgow? Lumea mă va judeca după performanțe", a încheiat mijlocașul care urmează deja cursuri de antrenorat.

3 suspendări a primit Barton din partea Football Association

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează