INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

Consiliul Înțelepților » Crema fotbalului continental se va reuni o dată pe an pentru a discuta subiecte fundamentale

Paolo Maldini și Javier Zanetti. Foto: Imago Images
Paolo Maldini și Javier Zanetti. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 07 aprilie 2023 14:00 / Actualizat vineri, 07 aprilie 2023 14:26

UEFA a înființat un fel de „Parlament al fotbalului”, alcătuit din 20 de antrenori și foști jucători de top plus un fost arbitru și prezidat de către Zvonimir Boban.

S-a aprobat înființarea pe 4 aprilie, în cadrul Comitetului Executiv al UEFA, întrunit la Lisabona, iar pe 24 va avea deja prima întrunire, la Nyon. Consiliul Înțelepților sau Consiliul de Elită va fi primul organism la nivel continental ce va reuni crema fotbalului de pe continent.

20 de nume celebre, antrenori și foști jucători de top vor face parte din acest comitet „ce se va axa pe teme fundamentale: regulile jocului, arbitrajul, calendarul competițional, competițiile UEFA, dezvoltarea tinerilor fotbaliști, tactici, sănătatea fotbaliștilor și a tehnicienilor. Selecția membrilor este bazată pe performanțe (trofee câștigate, selecții în națională, participarea în competițiile europene) și pe reputația internațională”, după cum anunță Marca.

CFR Cluj reacționează tăios, după ce Nelu Varga a fost reclamat de arbitri: „N-ar trebui permiși pe stadion nici ca spectatori!”
CFR CLUJ
CFR Cluj reacționează tăios, după ce Nelu Varga a fost reclamat de arbitri: „N-ar trebui permiși pe stadion nici ca spectatori!”

Crema fotbalului continental se va reuni o dată pe an pentru a discuta subiecte fundamentale

Jose Mourinho, Carlo Ancelotti, Zinedine Zidane, Fabio Capello, Ronald Koeman, Gareth Southgate, Rafa Benitez, Roberto Martinez, Paolo Maldini, Javier Zanetti, Rio Ferdinand, Luis Figo, Philipp Lahm, Michael Laudrup, Predrag Mijatovic, Jürgen Klinsmann, Rudi Völler, Petr Cech, Juan Mata și Robbie Keane sunt personalitățile de marcă alese de UEFA.

Acest nou consiliu va fi prezidat de către croatul Zvonimir Boban, fost câștigător al Ligii Campionilor cu Milan în 1994, iar în noua structură va deține o funcție de conducere și fostul arbitru italian Roberto Rosetti.

„«Parlamentul fotbalului» va deveni un forum deschis, având obiectiv protejarea fotbalului și îmbunătățirea acestui sport, prin intermediul discuțiilor și a schimburilor de idei”, explică ziarul din Madrid.

Citește și:

Mbappe, pus la zid de un campion mondial: „Ajunge! Are un salariu nebunesc și vrea să decidă el totul la echipă!”

De Laurentiis, patronul lui Napoli, șochează: „Am refuzat o ofertă de 2,5 miliarde de euro”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează