INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Ultimul fost jucător britanic care vorbește despre abuzurile suferite în copilărie: "Am fost violat de la 9 ani!"

Articol de - Publicat duminica, 27 noiembrie 2016 00:00

Cel mai mare scandal din fotbalul insular. Șapte foști jucători au dezvăluit în ultimele zece zile tot ce au suferit în urmă cu mai multe decenii la academiile de juniori engleze.

Cum au fost abuzați sexual de antrenorii lor, principalul acuzat fiind Barry Bennell, la acea vreme cunoscut tehnician și scouter la Crewe Alexandra, cu legături la Man. City și Stoke. Condamnat ulterior de două ori pentru pedofilie: 7 ani de închisoare în 1998 (23 de acuzații, copii între 9 și 15 ani) și 2 ani în 2015!

"Mă doare că nu le-am spus părinților"

Primul care și-a descris tragica experiență a fost Andy Woodward, ex-Bury și Sheffield United, într-un interviu apărut în The Guardian. Ultimul, Chris Unsworth, 44 de ani. Junior la Man. City și Crewe Alexandra, acesta a povestit la BBC: "Auzind confesiunea lui Andy, am retrăit totul. Am jucat alături de el, îl cunoșteam bine. Chinul meu a început la 9 ani. Am fost violat între 50 și 100 de ori! Știam că e grav, dar nu puteam opri acest calvar". Regretă că "nu le-am zis părinților. Amândoi au murit și mă doare că n-au aflat. Însă atunci mi-a fost imposibil să le spun".

Speed și Davies s-au sinucis tot din cauza lui Bennell

Pe 27 noiembrie 2011, o veste a întristat regatul britanic. Gary Speed, 42 de ani, ex-Leeds, fost căpitan al "naționalei" Țării Galilor, în acel moment chiar selecționerul Wales, a fost găsit spânzurat în casa lui. Atunci s-a aflat că Speed și englezul Alan Davies (care s-a sinucis la 30 de ani, în 1992), fost la Man. United, fuseseră "copiii preferați ai lui Bennell". Ulterior, antrenorul pedofil a recunoscut: "N-aș fi putut să-i provoc mai mult rău lui Gary".

"Într-o zi, fiind în mașină, antrenorul meu a început să mă mângâie. M-am speriat de moarte, nu știam ce să fac, aveam doar 11 ani"
Paul Stewart, ex-Liverpool

"Patru ani am îndurat suferința. Și au fost mulți ca mine. Peste o sută de victime. Sper ca toți să vorbească"
Paul Stewart, ex-Liverpool

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează