INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Ultras bun de plată » Un club german de tradiție își va acționa în instanță un fan

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 24 septembrie 2016 12:21

Clubul german de primă ligă F.C. Koln intenționează să-și dea în judecată un fan pentru un incident petrecut în urmă cu doi ani.

În 2014, în timpul unui meci F.C. Koln-Paderborn, unul dintre suporterii "țapilor" a aruncat o torță din înaltul tribunei care a ajuns să rănească 7 persoane dintre care două grav.

La vremea respectivă, fanul a primit 18 luni de închisoare cu suspendare și o amendă de 3.863 de euro. Totuși lista cu sancțiuni nu s-a oprit deoarece clubul german a fost și el penalizat cu 49.672 de euro pentru că nu a reușit să-și controleze fanii.

Conducerea echipei pe la care au mai trecut și românii Dorinel Munteanu și Sergiu Radu, nu a fost de acord să plătească amenda și are de gând să-și oblige fanul, pe căi legale, să plătească.

"Considerăm că avem suficientă acoperire legală pentru a muta pedeapsa din contul clubului, în cel al făptașului.", a mărturisit Thomas Schonig, unul din executivii lui Koln.

Vicepreședintele federației germane, Rainer Koch pare să fie de partea clubului: "Sper ca astfel de decizii să producă o scădere în uzul de materiale pirotehnice pe stadioane".

În 2012, fanaticii suporterii ai lui Koln au fost în centrul unui alt episod de acest gen. Ca urmare a retrogradării echipei în 2. Bundesliga/Zweite Bundesliga, nucleul dur al galeriei a incendiat una dintre peluzele stadionului RheinEnergie Stadion.

sursa: The Sun

(George Vintilă) 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
para.para
para.para  •  24 Septembrie 2016, 13:59

Clar, de maine orice biet romanake care intra cu o torta pe stadion o sa plateasca amenzile clubului pentru ca asa vrea tabloidul numarul 100 de sport din romanika.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close