INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Un antrenor din Serie A susţine că dopingul în fotbal n-a dispărut: ”Îşi umflau musculatura, le creşteau pînă şi palmele”

Cehul Zeman n-a ajuns niciodată mai sus de Lazio și Roma în Serie A, pentru c-a atins subiectul dopajului // Foto: Reuters
Cehul Zeman n-a ajuns niciodată mai sus de Lazio și Roma în Serie A, pentru c-a atins subiectul dopajului // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 05 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 04 noiembrie 2014 23:32

Cehul a povestit cum schimbă jucătorii garderoba în 3 luni din cauza musculaturii şi cum un portar de 28 de ani a trebuit să-şi ia alte mănuşi pentru că i s-au mărit palmele.

Zdenek Zeman nu uită şi nu-i iartă pe cei care au folosit metode ilegale pentru a cîştiga. Duşman istoric al dopajului, tehnicianul lui Cagliari şi-a reiterat convingerea că respectivele practici nu au dispărut: "Cred că încă există doping în fotbal. Pentru că mulţi medici ai echipelor provin de la ciclism, unde a apărut în 1998 primul scandal. Sportul trebuie să rămînă o chestiune de merit. E necesar să-i eliminăm pe toţi care, nefiind prea buni, apelează la ajutoare pentru ameliorarea prestaţiilor".

În interviul apărut în Marca, cehul de 67 de ani, care i-a acuzat în 1998 pe cei de la Juventus că folosesc creatină, dîndu-i exemple pe Vialli şi Del Piero, face dezvăluiri şocante. "Unii jucători îşi modificau musculatura şi în trei luni treceau la trei măsuri mai mari. Puteai citi în ziare despre un portar de 28 de ani nevoit să-şi schimbe mănuşile pentru că-i crescuseră palmele", zice boemul.

"Au dispărut fotbalişti importanţi ce au luat diferite substanţe. Mă doare că se moare în sport doar pentru un meci cîştigat în plus" (Zdenek Zeman, antrenor Cagliari)

"Eu dorm liniştit pentru că îmi pasă de sănătatea jucătorilor. Nu este drept ca marile echipe să se folosească de ajutoare interzise" (Zdenek Zeman, antrenor Cagliari)

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (24)
4patraulea
4patraulea  •  05 Noiembrie 2014, 19:54
Postat de zurzu_zurzu pe 05 Noiembrie 2014, 19:29

Da,dar alearga sa compenseze...vba lui Razvanel!!:))))))) nu stii cu mingea,bagi 15 km pe meci si te ai scos...

si calu' alearga, da' nu da lapte

zurzu_zurzu
zurzu_zurzu  •  05 Noiembrie 2014, 19:29
Postat de ando89 pe 05 Noiembrie 2014, 13:43

La noi s-ar dopa degeaba, atata timp cat nu stiu sa faca o preluare sau sa dea o pasa filtranta si habar n-au ce le cere antrenorul sa joace, asta daca el insusi are idee:))

Da,dar alearga sa compenseze...vba lui Razvanel!!:))))))) nu stii cu mingea,bagi 15 km pe meci si te ai scos...

wwerko80
wwerko80  •  05 Noiembrie 2014, 14:28
Postat de mario_seppona pe 05 Noiembrie 2014, 13:44

sunt sigur ca n ai intrat in viata ta intr o sala de forta! daca intrai nu vorbeai! cel putin nu vorbeai asa! bai baiat, l ai vazut pe bale cum a aparut la inceputul sezonului? nu dupa 3 luni! ci numai dupa o luna jumate- doua cat este pauza intre campionate! crezi tu ca mergi la sala, si in 3 luni devii monstru fara sa iei ceva? asta i prima problema! a doua ar fi ca nu ti trebuie bai baiat fizic de culturist in fotbal! sunt substante care nu ajuta doar la cresterea masei musculare! asta o stiai si singur! :) in ziua de azi si p#l@ ti creste bai baiat, daca iei ce trebuie! hai....tetrailes bahtalo!

Astia sunt atleti profesionisti. Antrenamentul face parte din munca lor, nu practica fotbalul ca un hobby. Normal ca e posibil in 2 luni sa ajunga la fizicul pe care il are. Mai ales ca joaca fotbal de atatia ani si avea deja viteza/rezistenta la tottenham. Nu e ca sa "transformat" de la un obez de 500kg si in 2 luni a ajuns sa faca spintruri ca bolt in minutu 92.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează