INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANŢA

Un fost internaţional francez a avut un comentariu şocant pentru lipsa de respect arătată lui Thierry Henry: ”Mai bine ne cucereau naziştii!”

Henry (stînga) și Petit într-un duel Arsenal - Barcelona. Cei doi au fost campioni mondiali (1998) și europeni (2000) cu Franţa
Henry (stînga) și Petit într-un duel Arsenal - Barcelona. Cei doi au fost campioni mondiali (1998) și europeni (2000) cu Franţa

Articol de - Publicat joi, 04 decembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 03 decembrie 2014 22:46

Emmanuel Petit, fostul coleg al lui Henry în reprezentativa "cocoşului galic", 44 de ani, crede că ”sub ocupaţia nemţilor, probabil că azi eram mai bine conduşi”.

Thierry Henry, 37 de ani, a anunţat recent că nu-şi va prelungi contractul cu New York Red Bulls, iar presa a speculat asupra unei posibile retrageri. Prilej pentru Emmanuel Petit, fostul său coleg de la Arsenal şi din "naţionala" Franţei, să-i înfiereze pe jurnaliştii şi fanii din Hexagon pentru modul cum l-au tratat în ultimii ani.

"În Anglia i-au ridicat statuie lui Henry. Suporterii îl adoră. Dar acasă, în Franţa, nu e iubit. De ce? Pentru că a făcut henţ cu Irlanda? Păi, a ajutat «Les Bleus» să se califice la Mondialul 2010", s-a inflamat fostul campion mondial şi european, azi în vîrstă de 44 de ani.

Petit mai vede un motiv: "Probabil, Henry nu le-a zîmbit ziariştilor cînd a înscris pentru Franţa! Ei bine, asta urăsc eu la acest popor. N-am văzut oameni mai ipocriţi, mai laşi şi mai mincinoşi ca francezii. Mai bine ne cucereau naziştii în Al Doilea Război Mondial! Probabil că azi eram mai bine conduşi din punct de vedere politic, economic şi sportiv!".

123 de selecţii, 51 de goluri, are Henry în naţionala "cocoşului galic", pentru care a jucat între 1997 şi 2010

"Nu ştiu care va fi următorul pas al lui Henry. Dar noi îl aşteptăm cu braţele deschise înapoi la Arsenal" (Arsene Wenger, manager Arsenal)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează