INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECLARAȚII

Un fost selecționer al Argentinei îi ia "coroana" lui Messi » Cine este cel mai bun fotbalist din lume: "Oamenii nu-și dau seama cât e de genial!"

foto: reuters
foto: reuters

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat miercuri, 28 septembrie 2016 11:17

Lionel Messi, 29 de ani, este fără discuții unul dintre cei mai buni fotbaliști din istorie. Deși are patru Baloane de Aur în palmares, Messi nu este cel mai bun jucător din lume, conform lui Cesar Luis Menotti, fostul selecționer al Argentinei și câștigător al Cupei Mondiale în 1978.

"Sunt câțiva jucători despre care nu vorbim cât de buni sunt. Purtăm discuții despre mulți fotbaliști, dar cel mai bun din lume e Iniesta", recunoaște Menotti, 77 de ani, fost antrenor la Barcelona, Boca Juniors, Atletico Madrid sau Sampdoria. Fostul tehnician crede că este o nedreptate faptul că spaniolul n-a câștigat niciodată Balonul de Aur.

"E un fotbalist care știe să dribleze, să paseze, să creioneze faze de gol, să alerge și tot nu este răsplătit pe măsură, cu Balonul de Aur. Poate pentru că nu beneficiază de un marketing pe măsură, poate pentru că tace și face. Oricum, oamenii nu realizează cât de bun este", a declarat Menotti, conform Fox Sports. Cel poreclit "El Flaco", este de părere că Messi n-ar fi ajuns la fel de mare dacă ar fi jucat la Real.

"Lionel n-ar fi fost același jucător dacă ar fi început la Real Madrid. Să nu uităm că a debutat într-o echipă cu Iniesta, Xavi și Ronaldinho. Evoluția sa de la un atacant care marchează constant la un jucător care desenează jocul echipei este fabuloasă", a precizat cel care a adus trofeul suprem pentru Argentina la Campionatul Mondial din 1978.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
1329428023741761
Raymond Fustos  •  28 Septembrie 2016, 15:47
Postat de potera pe 28 Septembrie 2016, 12:42

Si pana la urma cine este acel jucator genial? Am inteles ca este spaniol si nu a catigat niciodata Balonul de aur. Probabil o fi Iniesta sau Xavi. Dar ai uitat sa ne spui. Se intampla, mai ales in vartejul traducerii si transcrierea stiri

„...dar cel mai bun din lume e Iniesta" -> „Fostul tehnician crede că este o nedreptate faptul că spaniolul n-a câștigat niciodată Balonul de Aur.” -> „...Oricum, oamenii nu realizează cât de bun este” Hai să căutăm nod în papură :)

potera
potera  •  28 Septembrie 2016, 12:42

Si pana la urma cine este acel jucator genial? Am inteles ca este spaniol si nu a catigat niciodata Balonul de aur. Probabil o fi Iniesta sau Xavi. Dar ai uitat sa ne spui. Se intampla, mai ales in vartejul traducerii si transcrierea stiri

dinamo100
dinamo100  •  28 Septembrie 2016, 12:40

Menotti are dreptate, Iniesta e un fotbalist fabulos. Totusi, Menotti ignora un fapt esential: golul. Messi a inscris sute de goluri, din toate pozitiile, si fara a fi un varf de atac. Iniesta inscrie cam a zecea parte din numarul golurilor inscrise de Messi. In general, chiar daca Messi are si perioade aparent sterse pe durata unui meci, el este mult mai periculos pentru portile adverse.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează