INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Un miliardar englez aproape să cumpere Manchester United. Detalii despre tratativele cu frații Glazer

Articol de - Publicat sambata, 13 mai 2023 13:04 / Actualizat sambata, 13 mai 2023 15:49

Jim Ratcliffe, proprietarul lui OGC Nice, a intrat în negocieri exclusive cu patronii americani ai „diavolilor roșii” și vrea să achiziționeze 69% din acțiunile clubului. Joël și Avram Glazer ar ține doar 20% din acțiuni.

Manchester United e tot mai aproape să-și schimbe proprietarul. Potrivit The Times, Jim Ratcliffe ar fi acum în pole position pentru a cumpăra clubul de pe Old Trafford. 

Patron și al lui OGC Nice, miliardarul englez ar fi pe punctul să intre în negocieri exclusive cu familia Glazer, care deține pachetul majoritar de acțiuni și care a scos clubul la vânzare începând din noiembrie trecut, sperând să obțină minimum 5 miliarde de lire sterline din tranzacție.

Ar obține controlul majoritar

Sir Ratcliffe, proprietar al grupului Ineos, ar devansa în prezent principalul concurent la achiziționarea lui United, pe investitorul din Qatar, șeicul Jassim bin Hamad al Thani, care a făcut deja trei oferte de a cumpăra clubul, neacceptate însă de frații Glazer. 

Sursa citată susține că la început miliardarul englez a vrut să preia doar 69% din acțiuni, dar acum ar fi dispus să supraliciteze, în condițiile în care Joël și Avram Glazer i-au transmis că ar păstra 20% din acțiuni.

Astfel, miliardarul din domeniul petrochimiei ar putea prelua controlul în majoritate și în acest fel ar putea fi mulțumiți și fanii lui United, care au cerut de mai mulți ani plecarea familiei Glazer de la club.

Șeicul din Qatar nu renunță!

Tot potrivit The Times, șeicul Jassim bin Hamad al Thani nu va renunța atât de ușor la țelul de a pune mâna pe United și va prezenta curând altă ofertă, peste ultima de 5 miliarde de lire sterline, pentru a achiziționa 100% din acțiunile clubului de pe locul 4 în Premier League. Până la sfârșitul sezonului nu ar fi exclus să se finalizeze tratativele și, din ediția viitoare de Premier League, echipa din Manchester să intre în proprietatea lui Jim Ratcliffe.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează