INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Un puşti a murit după ce şi-a celebrat golul alături de tată şi bunic

Flori și jucării s-au depus în locurile unde a fost omagiat Liam Wood
Flori și jucării s-au depus în locurile unde a fost omagiat Liam Wood

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 11 ianuarie 2012 18:18

Tragedie în fotbalul juvenil englez. Jucător la Saints Knutton, Liam Wood a decedat la un meci de campionat. Puştiul de 13 ani tocmai marcase pentru echipa sa şi s-a dus la marginea terenului pentru a sărbători reuşita împreună cu tatăl şi bunicul său, aflaţi în tribună. S-a îmbrăţişat cu ei, a fost felicitat, dar în timp ce se întorcea pe gazon a leşinat.

Tatăl a fugit spre copil, i-a făcut respiraţie artificială. Pentru cîteva minute a fost reanimat. Transportat de urgenţă la spital, Liam nu a rezistat însă. Se apreciază că fatal i-a fost un stop cardiac.

”A fost o surpriză totală pentru că a jucat normal, a dat un gol şi s-a bucurat alături de rude”, a zis antrenorul lui Saints, Marcos Lawton. Sute de persoane au venit să-l omagieze pe puşti. Flori s-au depus şi la stadionul pe care s-a petrecut drama, şi la  ”St. John Fisher School” din Newcastle, unde Liam învăţa. Directorul liceului a zis: ”Era un băiat foarte popular, îndrăgostit de fotbal, avea spirit de echipă”.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (3)
jediklaus
jediklaus  •  11 Ianuarie 2012, 19:33

Stirea dateaza din 9 ianuarie pe dailymail.co.uk. Acolo se spune ca decesul a survenit, cel mai probabil din cauza SADS (Sudden Arrythmic Death Syndrome), tradus (aproximativ) prin Sindromul Aritmiei Instantanee Mortale, o afectiune cardiaca ce are radacini genetice. Nu ar fi exclus ca si parintii copilului sa-si descopere afectiuni ascunse ale inimii, de aici decesul copilului. Este tragic, intr-adevar, mai ales ca se vorbeste ca Liam era un sportiv atlet, cu o conditie fizica buna, care facea fata efortului datorat de antrenamente si meciuri. Este clar ca acest caz trebuie sa traga un semnal de alarma cu privire la modul in care sportivii de performanta efectueaza analizele medicale.

massimomaccarone
massimomaccarone  •  11 Ianuarie 2012, 18:17

Şi...până la urmă de ce a murit?!?

unmaker
unmaker  •  11 Ianuarie 2012, 18:01

tragic...la doar 13 ani...Doamne Fereste !!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează