INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Un puști de milioane! Cît o costă în total pe City transferul lui Sterling de la Liverpool. Exagerat?

Sterling, dreapta, într-un duel din sezonul trecut cu viitorul său coechipier Zabaleta // Foto: Reuters
Sterling, dreapta, într-un duel din sezonul trecut cu viitorul său coechipier Zabaleta // Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 14 iulie 2015 00:00

”Cormoranii” nu s-au lăsat pînă n-au obținut de la ”cetățeni” suma dorită, refuzîndu-le în prealabil două oferte.  Astfel, Sterling a devenit cel mai scump jucător insular all time. Transferul de la Liverpool, preț și salariu, o costă pe City 133,8 milioane euro.

Liverpool nu mai contează de mulți ani în lupta pentru titlu din Premier. Dar nimeni n-o întrece în materie de business. De cîțiva ani a devenit o sursă de jucători pentru greii Europei, oferindu-le fotbaliști de top, dar pe bani foarte mulți. Cel mai nou pe listă: Raheem Sterling.

Pentru puștiul de 20 de ani, unul dintre cele mai promițătoare talente ale Albionului, "cormoranii" nu s-au lăsat pînă n-au obținut prețul dorit. După ce i-au refuzat lui Man. City două oferte, duminică seară au acceptat-o în sfîrșit pe a treia: 68 de milioane de euro! Iar Sterling a devenit astfel, peste noapte, cel mai scump fotbalist englez al tuturor timpurilor.

Numai salariul pe 5 ani este 65,8 milioane

Cheltuielile "cetățenilor" cu atacantul de culoare nu se încheie însă o dată cu achitarea sumei de transfer către Liverpool. Acesta a semnat ieri un contract pe 5 ani, potrivit căruia va încasa un salariu cifrat la 13,1 milioane de euro pe sezon. Per total, 65,8 milioane, care, adăugate la cele 68 de milioane, fac nu mai puțin de 133,8 milioane de euro!

QPR cîștigă 13,6 milioane

De pe urma transferului lui Sterling la City va profita și QPR. Londonezii l-au crescut pe jucătorul cu origini jamaicane pînă-n 2010, cînd l-au vîndut lui Liverpool. În acordul încheiat scrie clar că vor beneficia de 20 la sută din suma unui viitor transfer, ceea ce înseamnă 13,6 milioane euro.

Gerrard: "Nu trebuie să te prefaci"

Steven Gerrard, legendarul căpitan al lui Liverpool, l-a criticat pe Sterling pentru atitudinea adoptată față de club pe perioada tratativelor. "Nu trebuia să se prefacă bolnav sau să refuze să meargă în turneu cu echipa. Fanii l-au susținut tot timpul", a spus mijlocașul de 35 de ani transferat la LA Galaxy.

"Raheem n-a ajuns la nivelul unui Owen, Rooney, Fowler sau Giggs. Liverpool a realizat o afacere bună"
Jamie Carragher, fost fundaș Liverpool

"Sterling e un jucător bun. Dar nu unul după care fanii lui Liverpool să izbucnească în lacrimi"
Phil Thompson, fost apărător Liverpool

Top 5 jucători vînduți de Liverpool

  Nume Club An Preț
1. Luis Suarez Barcelona 2014 81*
2. Raheem Sterling Man. City 2015 68
3. Fernando Torres Chelsea 2011 58,5
4. Xabi Alonso Real Madrid 2009 35,4
5. Javier Mascherano Barcelona 2010 20

*Cifrele reprezintă milioane de euro

Top 5 cei mai scumpi jucători Under 21

  Nume De la... La... An Preț
1. Raheem Sterling Liverpool  Man. City 2015 68*
2. Lucas Moura Sao Paulo PSG 2013 40
3. Luke Shaw Southampton Man. United 2014 37,5
4. Wayne Rooney Everton Man. United 2004 37
5. Nicolas Anelka Arsenal Real Madrid 1999 35

*Cifrele reprezintă milioane euro

Și Manchester United punctează  pe piața transferurilor:

Uite-l și pe Schneiderlin!

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe contractul de 3 ani încheiat cu Bastian Schweinsteiger (Bayern) că United a și anunțat următoare achiziție: tot un mijlocaș, Morgan Schneiderlin. Coechipierul lui Florin Gardoș la Southampton a fost transferat în schimbul sumei de 35 de milioane de euro și a semnat pe 4 ani.

Vine Cavani?

Următoarea țintă a "diavolilor" e "vîrful" lui Paris SG, Edinson Cavani. Managerul Louis van Gaal îl dorește pe atacantul uruguayan pentru a umple golul lăsat în atac prin plecarea lui Robin van Persie la Fenerbahce. În vizorul lui United mai sînt Muller (Bayern) și Benzema (Real).

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
spion_kop
spion_kop  •  17 Iulie 2015, 08:19

poate nu merita suma asta dar e bine pt Liverpool, oricum, sezonul trecut ma asteptam mai mult de la Raheem ... vreau sa vad pe cine aduc pe dreapta in locul lui, poate pe cineva sa creeze concurenta pt Sturridge, Markovici e mai mult mijlocas de banda, ar mai fi Lallana dar asta nu a rupt gura tirgului.

lukasoil17
lukasoil17  •  15 Iulie 2015, 22:40

astia au luat'o razna' cu sumele astea//////

buzucm
buzucm  •  15 Iulie 2015, 15:58

nici 10 milioane nu merita acest jucator mediocru. are viteza si cam atat. pasionat de fotbal? cauta pe google ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează