INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA / ARSENAL - MANCHESTER UTD 1-0

United a fost învinsă de Arsenal şi mai are doar 3 puncte în faţa lui Chelsea » Prizonierii Londrei

Aaron Ramsey trimite precis în diagonală şi decide derbyul de pe
Aaron Ramsey trimite precis în diagonală şi decide derbyul de pe "Emirates" Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 02 mai 2011 00:00 / Actualizat duminica, 01 mai 2011 22:51

United tremură după eşecul cu "tunarii". Mai are numai 3 puncte avans faţă de Chelsea, cu care poate face rocada sîmbătă dacă pierde şi duelul direct la Manchester

VEZI AICI GOLUL LUI RAMSEY!

Arsenal a cîştigat duelul cu Manchester United (1-0), aruncînd în aer lupta pentru titlu în Anglia. Chelsea s-a apropiat la 3 puncte de lider şi merge sîmbătă pe Old Trafford să răstoarne liderul!

"Tunarii" au pornit furtunos la asalt, profitînd că Ferguson exersa probabil tactica pentru finala Ligii cu Barca. Au "arestat" mingea şi Van der Sar a transpirat la ocaziile lui Wilshere şi Walcott. Abia în minutul 20 au reacţionat şi "diavolii". Pe contraatac, Fabio s-a fîstîcit şi nici n-a tras, nici nu i-a pasat lui Hernandez, liber în careul mic. Rooney s-a zbătut mult, dar fără să fie şi inspirat la finalizare. Nici Anderson n-a părut mai inspirat. Logic, a rezultat un 0-0 după o repriză de luptă.

După pauză, United are o mare ocazie, dar Szczesny a scos lovitura liberă executată de Rooney. Arsenal domină, însă ajunge greu în careu, resimţind absenţa lui Fabregas. Cînd a reuşit,a lovit letal. Servit de Van Persie, Ramsey a plasat mingea lîngă bară (57), fără speranţe pentru Van der Sar. Gazdele se retrag, terenul se înclină spre careul londonez. Szczesny a blocat şuturile lui Rooney şi Nani, dincolo Van Persie a ţintit plasa laterală. Intră şi Berbatov. Dar United suferă la mijloc şi "tunarii" pot profita de spaţiile libere. Rămîne 1-0: Arsenal este la 6 puncte şi mai speră.

Două penaltyuri refuzate
Arsenal a cerut prima penalty la henţul în careul mic comis de Vidici în minutul 32. Stoperul sîrb a ciupit cu mîna mingea centrată de pe dreapta de Walcott şi i-a suflat-o chiar de pe cap lui Van Persie, care putea deschide scorul. Nici "centralul" Foy şi nici asistentul său nu au văzut henţul şi l-au iertat pe Vidici şi de cartonaşul roşu. Pe final (87), şi United putea primi o lovitură de la 11 metri, la contactul în careu dintre Clichy şi Owen, abia trimis în luptă, însă arbitrul Foy n-a dat iar nimic!

3 puncte este distanţa dintre liderul Manchester United şi Chelsea, cu 3 etape înaintea finalului. Golaverajul e identic!

Triumf controversat
Chelsea a cîştigat sîmbătă derbyul londonez cu Tottenham (2-1), însă ambele goluri ale trupei lui Ancelotti au fost neregulamentare. Lampard a anulat (45) superba reuşită a lui Sandro, dar reluările TV (foto) au dovedit că mingea nu depăşise cu întreaga circumferinţă linia porţii. Apoi, Kalou a decis victoria dintr-un ofsaid, în care l-a găsit şutul ratat al lui Drogba! Harry Redknapp, managerul lui Spurs, a răbufnit: "E nevoie de tehnologia video, altfel arbitrii trebuie să ghicească mereu în astfel de situaţii. De ce n-ar putea al patrulea oficial să vadă imaginile şi să strige că n-a fost gol?".

358308-anglia.jpg

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează