INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA - TURCIA, MÎINE, ORA 21:30, ÎN DIRECT PE DIGISPORT 2 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Van Gaal i-a înnebunit » Deciziile selecţionerului Olandei nasc controverse în presa batavă

Van Gaal priveşte spre viitor. Dar viitorul nu pare tocmai bun pentru Olanda // Foto: Reuters
Van Gaal priveşte spre viitor. Dar viitorul nu pare tocmai bun pentru Olanda // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 06 septembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 05 septembrie 2012 21:43

De cînd a revenit LvG pe bancă, nimeni nu mai e sigur că e titular la olandezi şi nimeni nu mai ştie ce trebuie să joace. "Nici o echipă nu se mai teme de noi", spune Kuyt.

Într-o lună şi un meci, 2-4 cu Belgia, Louis van Gaal i-a bulversat pe batavi. "Voi reda Olandei jocul de atac şi fotbalul-spectacol. Toţi se vor teme de noi", anunţa mîndru selecţionerul. N-a reuşit decît să stîrnească panică printre portocalii cu deciziile lui:

- a chemat 5 debutanţi la amicalul de la Bruxelles şi i-a folosit pe toţi în repriza a doua, cînd olandezii au fost lamentabili, primind trei goluri în cinci minute

- Van Persie a fost rezervă 90 de minute împotriva Belgiei

- a renunţat la 4 piese importante pentru "dubla" cu Turcia şi Ungaria: Van der Vaart, Nigel de Jong, Afellay şi Van der Wiel, motivînd că tocmai s-au transferat la alte cluburi şi nu se pot concentra la "naţională"

- a adus la lot alţi trei jucători fără nici o selecţie; în ultimul moment, Dost, accidentat, a fost înlocuit cu Luuk de Jong

Un debutant închizător cu Turcia?

"Nimeni nu mai e sigur că va fi titular. Nu există o echipă formată, iar băieţii nici nu mai ştiu ce şi cum să joace împreună", dezvăluie cotidianul Algemeen Dagblad, susţinînd că n-ar fi exclus ca Van Gaal să înceapă mîine din primul minut cu un alt debutant de 21 de ani: Jordy Clasie în locul lui Nigel de Jong, ca închizător!

În acest timp, veteranii nu sînt mulţumiţi de schimbări. Kuyt, vicecăpitan pe bancă :) la 32 de ani, observă: " Olanda nu mai sperie pe nimeni în Europa. Şi nici noi nu mai avem acel sentiment de invincibilitate cînd intrăm pe teren".

Concluzia lui: "Trebuie să reconstruim. Dar rapid!".

"Joc oriunde pentru Olanda. Şi pe bancă!" :)
După ce, pe 15 august, a fost doar rezervă la amicalul împotriva Belgiei, Robin van Persie (4 goluri în 3 meciuri la Man. United) spune că acceptă orice rol îi propune Van Gaal. "Joc oriunde pentru Olanda. Şi pe bancă! Nu mă supăr. Pentru mine, nu se va schimba nimic", a glumit atacantul în vîrstă de 29 de ani.

2 debutanţi a convocat acum selecţionerul Van Gaal: Clasie, Janmaat (ambii Feyenoord)

9 jucători cu mai puţin de 5 selecţii au batavii la "dubla" împotriva Turciei şi Ungariei

11 ani au trecut de la ultimul eşec al Portocalei în preliminariile CM: 0-1 în 2001 cu Irlanda (tot cu Van Gaal selecţioner)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
spivak
spivak  •  06 Septembrie 2012, 17:36

Dacă Van Gaal bagă debutanţi la Naţională, ar trebui lăudat.

blaustein
blaustein  •  06 Septembrie 2012, 14:07
Postat de quittaro pe 06 Septembrie 2012, 12:21

Aha, si bateti apropo ca Nationalei lui Piturca i-ar fi la indemana sa bata Olanda. Nu va faceti iluzii, olandezii o sa ii intoarca pe ai nostri ca pe clatite si treziti din somn!

La asta m-am gandit si eu. Adica, ce naiba.."curaj gaina ca te tai!" :)) Luam bataie la 0 in ambele meciuri. Doar daca va adopta Piturca tactica "parjoliti ogoarele si otraviti fantanele" sa obtinem un 0-0, dar oricum ne vom impiedica de celelalte echipe.

yahoooo
yahoooo  •  06 Septembrie 2012, 12:46
Postat de quittaro pe 06 Septembrie 2012, 12:21

Aha, si bateti apropo ca Nationalei lui Piturca i-ar fi la indemana sa bata Olanda. Nu va faceti iluzii, olandezii o sa ii intoarca pe ai nostri ca pe clatite si treziti din somn!

In momentul de fata "Afacerea verii Becali-Piturca-Sandu" nu mai e favorita decat cu Andorra.Si asta cu destula indulgenta...

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close