INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

Van Gaal înapoi la naţionala Olandei!

Într-un sondaj realizat de cotidianul De Telegraaf după demisia lui Van Marwijk, fanii olandezi îl voiau selecţioner chiar pe Van Gaal (Foto: Reuters)
Într-un sondaj realizat de cotidianul De Telegraaf după demisia lui Van Marwijk, fanii olandezi îl voiau selecţioner chiar pe Van Gaal (Foto: Reuters)

Articol de - Publicat sambata, 07 iulie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 07 iulie 2012 15:57

Antrenorul în vîrstă de 60 de ani, care nu a calificat Olanda la CM 2002, va redebuta pe 15 august, în amicalul cu Belgia, şi va avea un salariu de două milioane de euro

Olanda surprinde. Nu e selecţioner Ronald Koeman. Nici Frank de Boer. Amîndoi au refuzat. Şi nici Frank Rijkaard, pe care îl voia Cruyff. Vine Louis van Gaal la întîlnirea cu “tricolorii” noştri în preliminariile Mondialului viitor! Tocmai el, ce nu calificase Portocala mecanică la CM 2002!

Pe 30 noiembrie 2001, după ce renunţase la “naţională”, rupînd la numai un an contractul ce ar fi trebuit să se încheie în 2006, Van Gaal mărturisea: “Aceasta este o zi teribil de tristă. Am sperat să fiu campion mondial. N-am reuşit nici să jucăm la turneul final”.

Acum, zece ani şi jumătate mai tîrziu, antrenorul concediat de Bayern Munchen în aprilie 2011, dar care a cucerit Liga cu Ajax în 1995, pleacă într-o nouă aventură alături de Oranje: “Iată marea provocare aşteptată de mine!”.

LvG va fi în funcţie de la 1 august, va fi prezentat oficial pe 10 august şi va redebuta peste cinci zile, în testul cu Belgia. Secund? Danny Blind. Salariu? Două milioane de euro anual!

2 ani este durata noului contract al lui Louis van Gaal la “naţionala” Olandei

19 trofee a adunat Van Gaal ca antrenor: 11 cu Ajax, 4 cu Barcelona, 1 cu Alkmaar şi 3 cu Bayern

14 meciuri avusese Van Gaal ca selecţioner în precedentul mandat: 8 victorii, 4 egaluri şi două eşecuri

«Aveam nevoie de un selecţioner cu o mare experienţă. Van Gaal are un palmares extraordinar şi este pasionat şi devotat»
Bert van Oostveen, director executiv KNVB

«Federaţia mi-a ascultat sfatul. Ştiam că Louis van Gaal este antrenorul numărul unu. Bravo, excelentă alegere!»
Ronald de Boer, fost internaţional olandez

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează