INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAMPIONATE

Variantă ŞOC: Oţelul în Europa League şi United înapoi în Ligă?

Rîpă, în stînga, i-ar putea lua locul lui Rooney în Europa League
Rîpă, în stînga, i-ar putea lua locul lui Rooney în Europa League

Articol de - Publicat duminica, 18 decembrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 17 decembrie 2011 20:33

FIFA a decis: suspendă Elveţia din toate competiţiile dacă nu sancţionează Sionul.

Gălăţenii şi englezii ar putea profita de excluderea lui Basel din C1 în cazul în care federaţia elveţiană nu se supune hotărîrii forului mondial.

Pe teren, Oţelul şi-a luat adio de la ediţia în curs a cupelor europene după ce a terminat ultima în grupa C a Ligii. Iar colega Manchester United a picat în Europa League de pe locul 3. Situaţia s-ar putea schimba însă radical, la "masa verde"!

Atît gălăţenii, cît şi campioana Angliei ar putea profita de o eventuală suspendare a Federaţiei elveţiene (SFA) din toate competiţiile, începînd cu 14 ianuarie, dacă nu o sancţionează pe FC Sion potrivit deciziei luate ieri de FIFA. Forul mondial a somat SFA să-i dea meci pierdut Sionului sau să-i retragă cîte 3 puncte pentru fiecare din partidele în care a folosit măcar unul dintre cei 6 jucători achiziţionaţi în vară deşi avea interdicţie de transfer.

Dacă SFA nu se conformează şi suspendarea intră în vigoare, Basel va fi automat exclusă din Ligă, decizie de care ar profita fostele colege de grupă. Manchester United i-ar lua locul în "optimi", jucînd cu Bayern. Iar Oţelul ar putea-o înlocui, la rîndu-i, pe United în "16-imile" Europa League, contra lui Ajax. În acest ultim caz însă, UEFA poate hotărî foarte bine şi ca olandezii să se califice direct în "optimi".

Clasament final grupa C
1. BENFICA 6 3 3 0 8-4 12
2. BASEL 6 3 2 1 11-10 11
3. Man. United 6 2 3 1 11-8 9
4. Oţelul 6 0 0 6 3-11 0

În cazul suspendării lui FC Basel, United i-ar lua locul şi ar merge în "optimile" Ligii, alături de Benfica, iar Oţelul s-ar putea duce în "16"-imile Europa League, pe poziţia lăsată liberă de englezi

Un circ nesfîrşit
Problemele de acum ale elveţienilor au plecat de la încăpăţînarea Sionului de a cumpăra în vară 6 jucători deşi avea interdicţie la transferuri impusă de FIFA, urmare a unui caz datînd din 2008. Cei şase s-au adresat Tribunalului civil din cantonul Valais, care a stabilit că pot juca. Clubul i-a folosit ulterior în campionat, dar şi în preliminariile Europa League, contra lui Celtic, atrăgîndu-şi astfel suspendarea din competiţie, deşi pe teren s-a calificat. Sion a apelat la o instanţă civilă, din cantonul Vaud, care a cerut reintegrarea echipei în EL. Joi însă, TAS a dat dreptate FIFA şi UEFA.

Merg la TAS
Federaţia elveţiană (SFA) a anunţat ieri că intenţionează să se adreseze Tribunalului de Arbitraj Sportiv în legătură cu posibila suspendare în caz de nerespectare a somaţiei FIFA. "Sîntem convinşi că statutele FIFA n-au fost încălcate. Vom face tot posibilul pentru ca suspendarea să nu fie aplicată şi vom contesta validitatea deciziei forului mondial la TAS", se arată într-un comunicat oficial al SFA.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (59)
spasky_gl
spasky_gl  •  18 Decembrie 2011, 23:37

dar cum a castigat otelul campionatul, tiberius ? crezi ca vointa facea mai multe pct in grupa asta ? eu cred ca si steaua tot cu 0 pct iesea din grupa asta. si sigur cu un golaveraj mai urat si ptr o echipa care costa putin peste 200 de mii e prea bn cum a jucat si ca impresiile de joc nu au fost chiar la un nivel mediocru

florinetgl
florinetgl  •  18 Decembrie 2011, 23:26

SA SPERAM CA SE VA ADEVERI ACEASTA STIRE

schukaryn
schukaryn  •  18 Decembrie 2011, 22:35
Postat de creve pe 18 Decembrie 2011, 15:57

Deci dacă așa ceva s-ar întâmpla, cred că Oțelul ar fi echipa cu cela mai mare bulan din istoria mondială a fotbalului. După ce câștigi campionatul cum îl câștigi, să ajungi în primăvara europeană fără să faci vreun punct în cupele europene :))

Bine k sunteti voi anul asta pe primul loc datorita prestatiilor arbitrilor in teren!!!

Vezi toate comentariile (59)
Comentează